Představovačka týmů: KCC Sokol České Budějovice

Poslední tři tituly přišly pro jihočeský tým vždy v sudých letech. Chtělo by se tedy říci, že v letošní sezoně je opět na řadě. Nebude to mít však jednoduché. Druhý nejúspěšnější tým české historie řeší hlavně složení ženské části týmu. I tak však myslí Sokol opět vysoko. Na bližší informace jsme se zeptali trenéra Ivo Kracíka a české reprezentantky Martiny Klackové.

Co zásadního se v klubu přes léto událo?

Ivo Kracík: Od loňského roku máme pozměněný kádr. Odešlo nám hodně holek a do týmu musíme zapracovat mladé dorostenky. Stejný úkol řešíme i teď před startem extraligy. Stále se opíráme o tři kluky z reprezentace a Martinu Klackovou. Je důležité se na začátku soutěže sehrát. Úvodní duely pro nás nejsou tak zásadní. Rozhodující je pro nás konec sezony a play off. Tam se rozhoduje. Neznamená to, že k zápasům na začátku sezony přistoupíme vlažně, ale nepřikládáme jim takovou váhu.

Martina Klacková: Mladé posily se budeme snažit co nejdřív zapracovat do naší hry. Musejí se vyhrát a nasbírat zkušenosti. Ale už s námi něco odehráli, takže to pro nás velká změna nebude.

Jak jste přes léto potrénovali?

Ivo Kracík: Máme čtyři hráče v reprezentaci. Ti se připravovali s národním týmem. Jako tým jsme žádné soustředění neabsolvovali. Extraliga začíná kvůli mistrovství světa až pozdě, takže jsme se začali připravovat až těsně před jejím startem. Tak to máme vždy. Rozjíždíme se pomalu. (úsměv)

Martina Klacková: Příprava byla podmíněná právě světovým šampionátem. Věnovali jsme se mu trochu na úkor klubu.

V minulé sezoně jste přepustili titul Brnu. Pomýšlíte na nejvyšší stupínek letos?

Martina Klacková: Určitě letos nepatříme mezi favority. Konkurovat nejlepším však stále můžeme. Motivace hrát na špici je vždy.

Ivo Kracík: I přes změny v týmu si myslím, že ano. Máme i tak zkušený kádr, a když se nám podaří zapracovat mladé, tak máme určitě na finále. To už je pak jeden zápas a v něm se může stát cokoli.

Kdo podle vás bude letos nejsilnější protivník?

Ivo Kracík: Zajisté zase Brno. Má celistvý kádr a je pro mě největší adept na triumf. Znojmo však také vypadá dobře. Boj o nejvyšší pozice bude vyrovnaný a o to bude extraliga zábavnější.

V čem vidíte největší přednosti vašeho týmu?

Ivo Kracík: Máme dobrou kontrolu balonu, umíme si dobře připravit akci a v útoku nezmatkujeme. Soupeře dokážeme přehrát tvořivostí a zkušeností. To dělá problémy zejména některým moravským klubům. Jsou třeba herně lepší, ale nervozitou a nezkušeností nás nedokáží porazit. Další přednost vidím ve výšce našich kluků. Máme čahouny, tím pádem silný doskok a možnost hodně střel. To je vždy výhoda.

Jak se daří v Českých Budějovicích pracovat s mládeží?

Ivo Kracík: Vždy je to o práci v klubu. Pokud na to není čas, tak je to problém. Prožíváme každoroční boj, kdo bude trénovat mládežnické týmy a kde sebereme děti. Obecně jsou však nyní silné populační ročníky, takže se na tom dá pracovat. Je však pravda, že letos máme problém sehnat děti do mladších žáků.   

 

Odchody: Veronika Bínová (ohlásila přerušení kariéry),    Aldar Tsybyktarov (studijní pobyt)

Příchody: Michaela Housková (z dorostu), Anežka a Miloslava Mensovy (střídavé hostování z Kutné Hory), Denisa Hurdálková (hostování z Náchoda)


Komentáře

komentáře Disqus