Po druhém kole první ligy zůstává suverénní už jen rezerva Kolína

Ve druhém dějství druhé nejvyšší korfbalové soutěže potvrdila výkony z prvního kola rezerva Kolína. V brněnském miniturnaji bez větších obtíží přehrála druhý tým domácích i rezervu Modrých Slonů ze Znojma a jako jediný celek zůstává dosud neporažená. V dalším klání v Prostějově bylo dominantnídomácí béčko. Hladce si poradilo s Táborem i domácím Šenovem. Ve dvojzápase mezi Českými Budějovicemi potvrdili papírové předpoklady Jihočeši, kteří dvakrát nezaváhali s nezkušeným Novým Lískovcem.

 

TURNAJ V BRNĚ:

Brněnské rezervě domácí miniturnaj nevyšel. Po dvou hladkých výhrách z minulého kola tentokrát dvakrát narazila. Nejprve Brňané nestačili 14:26 na regionálního rivala ze Znojma a nedařilo se jim ani proti Kolínskému béčku, se kterým padli 13:23.

„Proti předchozímu kolu jsme se museli obejít bez hráčů elitního týmu a bylo to znát. Někteří byli s reprezentací v Belgii, jiní se tam jeli alespoň na víkend kouknout. Nasadili jsme tedy i nějaké dorostence. Vždy zpočátku obou utkání jsme drželi se soupeři krok, pak jsme však odpadli. Střetnutí měly podobný průběh, nám se nedařilo především v zakončení. Ale už před turnajem jsem věděl, že nám chybí střelec a budeme mít problém. To se bohužel potvrdilo. Víc mě mrzí zápas s Kolínem, který dohrával jen v sedmi hráčích, protože se jim jeden z kluků zranil. Kolín však měl ve svém středu zkušené korfbalisty v čele s reprezentantkami Denisou Čejkovou a Terezou Paďoukovou,“ hodnotil dvě prohry brněnský trenér Jakub Máša, který se po dlouhé době objevil i na palubovce.

Brno, KK B : Znojmo Modří Sloni B - 14:26 (7:12)

Rozhodčí: Uherka, Snášel. Nejlepší střelci: Bušíková Zuzana 4, Jemelíková Vendula 3, Cholava Tomáš 2, Drábková Dominika 2 - Veselý Tomáš 10, Žák Jakub 8.

 

Brno, KK B : Kolín, VKC B - 13:23 (7:8)

Rozhodčí: Uherka, Snášel. Nejlepší střelci: Bušíková Zuzana 6, Jemelíková Vendula 4, Kyseľ Juraj 2 - Čejková Denisa 8, Milichovský Zdeněk 5, Paďouková Tereza 4.

V duelu dvou hostujících týmů, tedy Kolína a Znojma, potvrdili formu Středočeši, kteří vyhráli o osm košů. Po čtyřech utkáních tak prozatím vedou bez prohry tabulku první ligy. O poločase drželi Jihomoravané s Kolínem ještě krok, pak se však projevila kvalita hráčů z města na Labi.

„Dorazili jsme s velmi mladou sestavou, takže jsme nemohli čekat žádné zázraky. Proti Kolínu nám tam vůbec nic nepadalo. Přišlo mi, že se každá střela vytočila z koše. Ale jinak jsme si zahráli dobře. V podobném složení hrajeme už delší dobu, tak jsme na sebe zvyklí,“ podotkla znojemská korfbalistka Gabriela Filipovszká.

Znojmo Modří Sloni B : Kolín, VKC B - 18:26 (8:10)

Rozhodčí: Snášel, Uherka. Nejlepší střelci: Žák Jakub 7, Toufarová Lenka 3 - Milichovský Zdeněk 8, Kozák Michal 6, Čejková Denisa 4.

 

TURNAJ V PROSTĚJOVĚ:

Šenov pokračoval v nastoleném rytmu z minulého kola i v TOM NÁSLEDUJÍCÍM. Zápasy s Táborem i Prostějovem vcelku jasně prohrál a společně s Novým Lískovcem zůstává stále bez výhry.  

„Mladý tým z Prostějova nás zaskočil těsnou obranou, proti které jsme se jen velmi těžko prosazovali. Prostějovští fungovali skvěle jako tým a prakticky nám nedovolili se dostat do zápasu. Vstřelených deset košů je prostě málo. Proti Táboru jsme měli dobrý vstup do utkání, ale za stavu 4:4 se soupeři povedlo odskočit o několik košů. My jsme naopak začali hrát jako bez ducha, nebylo tam vidět nasazení nebo bojovnost, scházela přímočarost v útoku. V závěru navíc začaly docházet síly, takže si Tábor v pohodě došel pro vítězství,“ zhodnotil další prohry šenovský lodivod Ondřej Sládek.

„Na utkání jsme se poctivě připravovali a po celý zápas se nám podařilo dodržovat předem stanovený taktický plán. Jako snad při každém zápase nás trápily neproměněné vyložené šance, naštěstí nás to v tomto zápase nemusí mrzet. Soupeře jsme převýšili fyzičkou, která se promítla hlavně v obraně. Šenov působil dost těžkopádně, což je vidět i na poločasovém skóre – pět resp. šest košů za poločas, z toho dva v první půli z dost přísných penalt,“ popsal hrající kouč Tábora Daniel Valeš.

Prostějov, SK RG B : Šenov, KC - ZŠ - 22:10 (9:5)

Rozhodčí: Báder. Nejlepší střelci: Tichý Jan 6, Ambrosová Nikola 3, Marek Michal 3 - Hájek Jiří 3, Rusňak Martin 3.

 

Šenov, KC - ZŠ : Tábor, KC SPŠS - 11:21 (5:11)

Rozhodčí: Báder. Nejlepší střelci: Hájek Jiří 4, Sládek Ondřej 2, Trefná Nikol 2, Vrkoč Jakub 2 - Valeš Daniel 4, Ambrož Ondra 3, Horáková Pavla 3, Kášková Zuzana 3, Ziegler Tomáš 3.

V souboji Prostějova s Táborem slavilo úspěch mladické nasazení prostějovských korfbalistů, kteří zvítězili o deset košů.

„Prostějov je sice mladý a tedy i zatím méně zkušený tým. Je ale dobře poskládaný převážně z „atletů“, jako tým jsou sehranní a disponují na české poměry kvalitním výškovým průměrem.  Do utkání Prostějov vstoupil dost sebevědomě a díky celkové výškové převaze a dlouhým útokům si vynutili náš respekt. Trochu nesmyslně jsme se zalekli (teoreticky by to mělo být obrácené, Tábor je mnohem zkušenější mužstvo) a prvních deset minut předvedli rezignovaný výkon. Po oddechovém čase jsme našli částečně recept jak s domácími hrát, bohužel v té době jsme měli už šestikošové manko, které vydrželo až do konce zápasu. Díky slušné střelecké úspěšnosti si Prostějov s jistotou držel bezpečný odstup a je třeba uznat, že vyhrál zaslouženě,“ ocenil Valeš výkon soupeře.

„V obou zápasech jsme měli jasně danou taktiku jak pro útok, tak hlavně pro obranu. Tyto taktické pokyny se nám dařilo plnit, soupeřům jsme nedali nic zadarmo a bojovali o každý míč. Stále ale musíme pracovat na proměňování vyložených šancí,“ shrnula účinkování svých svěřenců prostějovská trenérka Kateřina Zelinková.

 

Prostějov, SK RG B : Tábor, KC SPŠS - 26:16 (15:9)

Rozhodčí: Báder. Nejlepší střelci: Tichý Jan 6, Havlová Renata 5, Galíček Petr 4 - Ambrož Ondra 3, Horáková Pavla 3, Šteger David 3.

 

DVOJZÁPAS V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

Na jihu Čech se potvrdily předpoklady. Domácí rezerva se dvakrát v poměrně vyrovnaných duelech vypořádala s nováčkem z Nového Lískovce a ze čtyř zápasů má tak jednu prohru z minulého kola. Brněnský celek zůstává v první lize naopak bez bodu.

„Získali jsme povinné body. Lískovec teprve a začíná a jde to poznat. Holky má dobré úrovni, kdežto muži trochu zaostávají. Hráli jsme to přes ně a byla to správná taktika. Na rozdíl od předešlého kola jsme se sešli takřka kompletní a hned to bylo poznat,“ těšilo českobudějovického Ondřeje Švíka.

České Budějovice, KCC Sokol B : Brno, KK Nový Lískovec - 16:12 (8:6)

Rozhodčí: Dufek, Šuhaj. Nejlepší střelci: Procházková Hana 5, Kalová Aneta 3, Housková Michaela 2, Pavlicová Jana 2 - Drábková Aneta 3, Cupáková Markéta 2, Drábek Miroslav 2, Pohanka Josef 2

Brno, KK Nový Lískovec : České Budějovice, KCC Sokol B - 11:18 (6:9)

Rozhodčí: Dufek, Šuhaj. Nejlepší střelci: Cupáková Markéta 4, Pernica Jakub 2, Pohanka Josef 2 - Kalová Aneta 5, Procházková Hana 5, Vaškovský Václav 2, Čierný Ondřej 2.

Třetí kolo druhé nejvyšší soutěže se uskuteční tentokrát ve dvou termínech. První tříčlenný miniturnaj je v plánu 21. listopadu, kdy změří v Havířově pod taktovkou Šenova síly vedle domácích tým Nového Lískovce a rezerva znojemských Modrých Slonů. O týden později se ve dvojzápase střetne Tábor s béčkem Brna, v Českých Budějovicích se utkají domácí rezerva a béčka Kolína a Prostějova.

Tabulka 1. ČKL

1.           Kolín, VKC B                                   4             4             0             0            110:57    8

2.           Prostějov, SK RG B                          4             3             0             1             86:64     6

3.           České Budějovice, KCC Sokol B        4             3             0             1             49:52     6

4.           Brno, KK B                                       4             2             0             2             71:57     4

5.           Znojmo Modří Sloni B                         4             2             0             2             82:78     4

6.           Tábor, KC SPŠS                                4             2             0             2             72:69     4

7.           Šenov, KC - ZŠ                                   4             0             0             4             35:79     0

8.           Brno, KK Nový Lískovec                      4             0             0             4             43:92     0


Komentáře

komentáře Disqus