Výhru v prodloužení s Austrálií trefil zraněný Bláha

Chvílí před koncem vystřídal kvůli svalovému zranění, pak se vrátil na palubovku a zlatým gólem rozhodl o vítězství. Jakub Bláha vystřelil v prodloužení výhru českých korfbalistů nad Austrálií 17:16. Češi se tak v sobotu na mistrovství světa v Belgii utkají od osmi hodin večer o konečné deváté místo s Portugalskem. „Nakonec jsme za vítězství rádi. Austrálie potvrdila svoji kvalitu,“ povídal po zápase reprezentační lodivod Radek Honzíček.

Reprezentaci dělala největší problém velká hala v Antverpách, do které se přemístili. „Byla obrovská a hráči v ní ztráceli orientaci. Nebyli na ni zvyklí. Tím pádem šla úspěšnost střelby dolů. Náš útok byl špatný,“ vysvětlil trenér.

Nástup do utkání měl o něco lepší český tým. Vypracoval si čtyřkošový náskok, soupeř ho však postupně stáhl a do šaten se šlo za vyrovnaného stavu 10:10. „Věděli jsme, že Australané mají sílu v útoku. Proto jsem rád, že jsme jim povolili jen šestnáct košů. V útoku to pak bylo horší,“ popsal Honzíček.

Ve druhém dějství naši opět odskočili, soupeř však třemi trefami opět srovnal. „Čtyřce s Jakubem Bláhou a Sašou Vyroubalem se celkem dařilo, naopak druhé kvarteto zaostávalo. Jirka Podzemský netrefil prakticky koš,“ přiblížil stratég.

O vítězi tak muselo rozhodnout prodloužení a zlatý gól. Ten naštěstí vstřelili Češi zásluhou Jakuba Bláhy, který před koncem na pár minut vystřídal kvůli zranění. „Doktorka mu to rozmasírovala a Kuba se do hry vrátil. Přežili jsme útok Australanů a pak udeřili. Chtěli jsme to hrát na Kubu a vyšlo to,“ ulevil si Honzíček.

Národní tým se tak o konečné deváté místo střetne s Portugalskem, které jasně přehrálo Hong Kong. Soupeři z Pyrenejského poloostrova má přitom co vracet. Ve středu s ním prohrál 17:24. „Chceme se s turnajem rozloučit vítězstvím. Poctivě se připravíme a snad to vyjde,“ burcoval Honzíček.

 

Austrálie – Česká republika 16:17 GG

Poločas: 10:10. Rozhodčí: Hoeksma, Stegers, Faria. Nejlepší střelci: Berney 5, Robertson 4, Phillips 3 – Vyroubal, Bláha po 4, Krejčí 3.

 


Komentáře

komentáře Disqus