Mladá sestava nezvládla proti Portugalcům úvody poločasů a prohrála

Téměř po celý zápas drželi se silným soupeřem krok, v úvodech poločasů však Portugalsko dalo českým hráčům vždy políček. Korfbalová reprezentace nestačila ve druhém utkání ve čtvrtfinálové skupině horších celků na mistrovství světa 17:24 na Portugalce a zítra se utká v semifinále „béčkového“ pavouka s Austrálií. „Nasadili jsme mladou sestavu, aby se hráči do budoucna otrkali. Bohužel na soka neměli,“ podotkl asistent českého trenéra Ivo Kracík.

Po úterní vysoké výhře nad Jihoafrickou republikou přišel tvrdý direkt a realita aktuální síly národního týmu. Protivník z jihu nejprve svou sílu demonstroval hned na začátku duelu, kdy se ujal vedení 5:1. Poté se český celek chytl a do šaten šli naši jen s tříkošovým mankem. Jenže začátek druhého dějství přinesl horor v podobě sedmikošové šňůry Portugalska, které tak udělalo rozhodující krok za vítězstvím. „Hlavní důvod prohry vidím v nepokrytí donášek. Ale stanul proti nám top tým a bylo to vidět,“ ocenil Kracík sílu soupeře.

Střelecky český celek opět držel prostějovský Alexander Vyroubal, který se trefil hned sedmkrát a na šampionátu v pěti dosavadních duelech vstřelil už 27 košů. Je tak suverénně náš nejlepší střelec. „Zase se mu dařilo. Hlídal nejvyššího portugalského hráče a představoval hlavní útočnou zbraň, hráli jsme na něj. Že dává hodně košů je způsobené i tím, že střílí penalty,“ vysvětlil asistent.

Výsledek pro Čechy nic zásadního neřeší. Zítra se v boji o postup do boje o konečné deváté místo utkají od šesti hodin večer s Austrálií a pak na ně v sobotu čeká jeden z dvojice Portugalsko nebo Hong Kong. „Výsledek s Portugalskem pro nás byl vedlejší. Víc šlo o samotnou hru. Bylo nám totiž vcelku jedno, zda se střetneme s Austrálií nebo Hong Kongem,“ přiblížil Kracík.

Česká republika – Portugalsko 17:24

Poločas: 8:11. Nejlepší střelci: Vyroubal 7, Žák 3, Pešák 2 – Miguel Costa, Isabel Almeidová, Bruno Amral po 4. Rozhodčí: Van der Beken, Collin, Bušík.


Komentáře

komentáře Disqus