První liga má za sebou úvodní kola. Stoprocentně je zvládly rezervy Brna a Kolína

Foto: Regionální týdeník Znojemsko

Úvod první ligy se nejvíc povedl obhájci prvenství, rezervě Brna. Stoprocentní byl také na domácí palubovce druhý tým Kolína. Tábor měl ze dvou zápasů padesátiprocentní úspěšnost, stejně jako rezerva Českých Budějovic. Napínavý souboj mezi sebou ve dvojzápase svedly B týmy Prostějova a Znojma, každý si odnesl po jedné výhře. Nejhůř v prvních dvou kolech druhé nejvyšší soutěže dopadly celky Šenova a nováčka z Nového Lískovce.

O víkendu se odehrály dva miniturnaje po třech týmech, jeden v Brně a druhý v Kolíně. Znojmo svedlo na domácí palubovce dva napínavé duely s Prostějovem.

 

TURNAJ V KOLÍNĚ:

Kolín v domácí hale vyhrál oba duely. Nejprve si poradil 36:13 s Novým Lískovcem. „Lískovec je nový soupeř, tak jsme moc nevěděli, co čekat. Ale od začátku byl zápas v naší režii a s přehledem jsme zvítězili. Protivníka jsme předčili hlavně v úspěšnosti střelby. S výkonem jsem velmi spokojený,“ komentoval první bodový zisk sezony kolínský hrající trenér Zdeněk Milichovský.

Po sokovi z Brna Středočeši přehráli 25:13 i Tábor. „Protivníka známe, ale úvod jsme dost zaspali. Na začátku jsme prohrávali 2:4, poté jsme však srovnali na 5:5 a od té doby jsme už měli střetnutí ve své moci,“ pověděl Milichovský. „Kolín nás výrazněji nepřehrál, ale přestřílel. Padalo jim to tam mnohem víc než nám. Proměňování šancí bylo z naší strany tragické. Netrefovali jsme se z dálky ani zblízka,“ lamentoval táborský stratég Daniel Valeš. „S výkonem nejsem vůbec spokojený,“ dodal.

V zápase dvou celků, které hrály v cizí hale, porazil Tábor 22:7 Nový Lískovec. „Jde o velmi talentovaný tým, ale problém má ve slabých klucích. To je jeho achillova pata,“ popsal soupeře svého celku Valeš a dodal, že jeho svěřenci potřebují ještě nějaký čas na sehrání. „Vrátili se nám dva velmi šikovní borci, kteří jsou výborně fyzicky připravení, ale musejí zapracovat na střelbě. Dál se musíme tlačit víc ke koši. Tam se hraje moderní korfbal,“ jmenoval Valeš místo, a kterém je třeba ještě makat.

Kolín, VKC B : Brno, KK Nový Lískovec - 36:13 (20:5)

Nejlepší střelci: Hasnédl 7, Königsmark 6, Milichovský 6, Motáková 6 – Cupáková 4, Pejřilová 3, Pernica 2, Pohanka 2

 

Brno, KK Nový Lískovec : Tábor, KC SPŠS - 7:22 (3:16)

Nejlepší střelci: Cupáková 4 – Ambrož 5, Horáková 4, Kaprál 4

 

Kolín, VKC B : Tábor, KC SPŠS - 25:13 (13:8)

Nejlepší střelci: Milichovský 8, Hasnédl 4, Motáková 3 - Kášková 4, Valeš 3, Ziegler 3

 

TURNAJ V BRNĚ:

Co se povedlo ve své hale kolínským hráčům, to zopakovali i ti z Brna. Tamní rezerva si doma nejprve pohrála 25:4 s nekompletním Šenovem a poté přehrála hladce 19:4 druhý tým Českých Budějovic. „Úvodní duel byl od začátku jasný. Šenov dorazil jen s trojicí žen. Někdy nám bylo soupeře až líto,“ podotkl brněnský trenér Ondřej Fridrich. „Bohužel s tím máme dlouhodobý problém. Jedna hráčka se nám ještě v zápase s Brnem zranila a chvíli nemohla zasáhnout do hry. Potýkáme se s nedostatkem žen už několikátou sezonu,“ hlesl šenovský Ondřej Sládek. „Na soupisce máme jen čtyři,“ dodal.

Střetnutí s Českými Budějovicemi dopadlo pro Brňany podobně jasným výsledkem jako předešlý zápas. „Ale zpočátku jsme se trochu trápili. Nebylo to ono. Zkoušíme zapracovat mezi seniory několik mladých hráčů a s jejich výkonem jsem spokojený. To je náš cíl pro tuhle sezonu. Postupně je chceme uvést do dospělého korfbalu. Letos nechceme brát moc lidí z áčka, očekávám tedy, že naše ambice půjdou trochu dolů,“ vysvětlil brněnský Fridrich.

Největší drama v brněnské hale ve Vojtově ulici přineslo zápolení rezervy Českých Budějovic a Šenova. Ještě pár vteřin před koncem zápasu svítil na tabuli stav 10:10, v poslední vteřině ale Jihočeši strhli vedení na svoji stranu. „Zápas nás stálo neproměňování šancí. V závěru se pak projevila větší zkušenost Budějovic,“ ozřejmil Sládek.

Šenov, KC - ZŠ : Brno, KK B - 4:25 (1:14)

Nejlepší střelci: Rusňak 2 – Hejčová 6, Kovář 6, Šedý 5

 

České Budějovice, KCC Sokol B : Šenov, KC - ZŠ - 11:10 (3:4)

Nejlepší střelci: Čierný 4, Kalová 3 - Rusňak 4, Vrkoč 3

 

Brno, KK B : České Budějovice, KCC Sokol B - 19:4 (9:3)

Nejlepší střelci: Bušíková 5, Drábková 3 - Mensová A. 2

 

DVOJZÁPAS VE ZNOJMĚ:

V kraji okurek se střetly dva velmi vyrovnané týmy. Rezervy domácích Modrých Slonů a Prostějova mezi sebou odehrály dva napínavé duely, na jejichž konci vždy stál jiný vítězný tým. Rozdíl byl vždy pouze dvoukošový. První utkání ovládl 23:21 Prostějov, ve druhém kralovalo zase 17:15 Znojmo, i když v poločase prohrávalo ještě o čtyři koše. „Zásadní byla v obou zápasech úspěšnost střelby. Na začátku druhého střetnutí nám vycházelo téměř vše, bohužel ve druhém poločase se vše obrátilo a my si nedokázali ani přihrát. Z toho jsme se naštěstí dostali, nicméně všechno zase souviselo s proměňováním tutovek. Znojemští hráči dokázali využít téměř všechny příležitosti k zakončení.Nám se to nedařilo. Máme mladý tým, který stále ještě sbírá zkušenosti, a je jen otázkou času, kdy si začne věřit a šance proměňovat,“ uvedla prostějovská trenérka Kateřina Zelinková a pochválila ještě defenzivu svého celku.

Znojmo Modří Sloni B : Prostějov, SK RG B - 21:23 (9:12)

Nejlepší střelci: Hon 4, Veselý 4 - Ambrosová 5, Havlová 5, Tichý 4
 

Prostějov, SK RG B : Znojmo Modří Sloni B - 15:17 (12:8)

Nejlepší střelci: Francová 4, Tichý 4 - Filipovszká 5, Toufarová 4

 

Další zápasy první ligy jsou na programu 8. listopadu. Ve prvním miniturnaji se spolu utkají Znojmo, Brno a Kolín, ve druhém změří síly týmy Prostějova, Šenova a Tábora. Ve dvojzápase se utkají České Budějovice a Nový Lískovec.

 


Komentáře

komentáře Disqus