I v mladších žácích uspěl obhájce z Prostějova

V sobotu 9.5. pořádal prostějovský klub také finálové zápasy kategorie mladších žáků. Domácí tým po boji v semifinále i finále obhájil nejen první místo po základní části, ale i mistrovský titul z loňského finále, a znovu se stal mistrem ČR v této kategorii.

1.semifinále: Prostějov - Brno Nový Lískovec 11:7 (6:2)
V semifinále narazili domácí na tým z Brna, se kterým v sezoně ani jednou neprohráli. Hráči Lískovce však favorita překvapili agresivní obranou a přímočarostí v útoku a tím vnesli do řad Prostějova nervozitu, která hráče nezvykle svazovala. Přesto se postupně projevily lepší korfbalové dovednosti a vyrovnanost celého týmu a v prvním poločase vybudovaný náskok dotáhl obhájce titulu bez větších obtíží do vítězného konce.

2. semifinále: České Budějovice - Náchod 11:3 (4:1)

Druhý celek po základní části nedal Náchodu žádnou šanci na úspěch a s vysokým rozdílem ve skóre postoupil do finále. Budějovice se mohly spolehnout na své tradiční střelce Marka Štěpánka a Lucii Součkovou, kteří nastříleli dohromady šest košů svého družstva.

Utkání o 3. místo: Brno Nový Lískovec - Náchod 10:3 (8:2)

S podobnou taktikou jako proti Prostějovu už Brno slavilo v utkání o bronz mnohem větší úspěch a v první půli jasně dominovalo. Zejména děvčatům se dařilo na obou stranách, zaznamenaly devět z celkových třinácti košů v utkání. O výsledku nebylo pochyb, oba týmy tak daly možnost hráčům širšího kádru zahrát si v zápase o medaile a odměnily je tím za celosezónní tréninkovou snahu.

Finále: Prostějov - České Budějovice 9:5 (6:4)

Ve finále narazil obhájce titulu na očekávaného soupeře s Českých Budějovic, kterému chtěl vrátit jedinou letošní porážku právě ze hřiště z jižních Čech. Soupeř hrál svůj typický styl přes své nejsilnější hráče, Prostějov však dokázal tuto hru ubránit. A když začala favoritům opadávat i nervozita, došli úspěšně a za podpory úžasných fanoušků pro obhajobu mistrovského titulu. Na konci zápasu si atmosféru finále mohli vyzkoušet i nováčci v týmu, na kterých bude Prostějov příští rok stavět nový tým v této kategorii.
 


Komentáře

komentáře Disqus