V nejmladší kategorii zůstal titul v Prostějově

Na závěrečný turnaj Korfbalové ligy minižáků se probojovaly kromě pořádajícího Prostějova i týmy KK Brno, TJ Znojmo A a TJ Znojmo B. Semifinálový los k sobě přisoudil známé dvojice ze základních skupin, výsledky tedy byly vzhledem k průběhu sezóny celkem očekávané.

Už v prvním semifinále si pořádající Prostějov pohrál s nervy přihlížejících diváků - do utkání s KK Brno nasadil širší kádr s vědomím, že ani jeden zápas základní části se Brnu nepodařilo výrazně konkurovat domácím nadějím. Poločas 4:1 to zdánlivě potvrzoval, ale Brno, které se celou sezónu postupně zlepšuje, s maximálním úsilím dotáhlo na 4:5 a překvapení bylo na spadnutí. Prostějov však nechtěl dopustit velkou blamáž, takticky zvládl poslední minuty a zvítězil 6:4. V druhém semifinále se velmi rychle rozhodlo o druhém finalistovi - Znojmo A nedalo svým kamarádům z klubu žádnou šanci a uštědřilo jim vysokou porážku 30:0.

KK Brno v utkání o třetí místo potvrdilo svou vzrůstající formu a s přehledem přehrálo B tým Znojma výsledkem 24:0. Velký rozdíl byl zejména mezi chlapci - brněnští nastříleli svým protihráčům dohromady 18 košů.

Očekávané finále se rozběhlo v pravé poledne a i tentokrát bylo k vidění hodně košů. Po úvodním oťukávání spadla z hráčů nervozita a střelci začali nalézat přesnou mušku.  Ani jeden z týmů nedovoloval soupeři snadné zakončení dvojtaktem, obrany byl velmi urputné a týmy využívaly celou hrací plochu k rozvinutí útoku. Zpočátku bylo skóre i hra vyrovnaná, postupem času se však Prostějovu dařilo lépe využívat volné pozice ve větší vzdálenosti od koše a pomalu nabíral náskok. I Znojmo se odhodlalo k střelbě ze střední vzdálenosti, nedařilo se mu však tak přesně mířit a rychleji ztrácelo míč. Když se skóre v druhé půli ustálilo na šestibodovém rozdílu a minuty kvapem ubíhaly, sáhli domácí trenéři k střídání a nechali další hráče ochutnat finálové střetnutí. Po posledním hvizdu vypukla na hřišti i v slušně zaplněném hledišti vlna euforie a vydržela vítězům až do závěrečného ceremoniálu.

Medaile účastníkům předával místopředseda ČKS Lukáš Filip, který odměnil i nejlepší hráče finále drobným dárkem - za Znojmo Kláru Kočkovou a Milana Tomáše Stráněla, z vítězného týmu Šarlotu Podhornou a Františka Valentu.

Konečné pořadí Korfbalové ligy minižáků 2014/2015:

1. SK RG Prostějov

2. TJ Znojmo (A)

3. KK Brno

4. TJ Znojmo (B)


Komentáře

komentáře Disqus