Brno si zajistilo vítězství v základní části ČKE

Předposlední kolo základní části přineslo jistotu týmu KK Brno, že vyhraje základní část a půjde do play-off z prvního místa. Další zajímavostí kola byla repríza loňského finále mezi KCC Sokol České Budějovice a VKC Kolín.

 

1.zápas VKC Kolín - KCC Sokol České Budějovice 27:18 (11:10)

Po vyrovnaném prvním poločase se kolínští Vembloudi, kteří bojují o účast v play-off, začali prosazovat nátlakovou hrou a vypracovali si výrazný náskok, který dovedli do vítězného konce. Své soupeře přestříleli jak kolínští muži, tak i ženy a domácí tak slavili teprve třetí vítězství v této sezóně.

Koše Kolína: Sládek 8, Konigsmark 6, Kubíček M. 4, Čejková 2, Hurdálková G. 2, Martínek 2, Paďouková 2, Čermáková 1

Koše ČB: Pešák 7, Bláha 4, Bínová 3, Klacková 2, Krejčí 2

 

2.zápas VKC Kolín - KCC Sokol České Budějovice 21:19 (13:5)

Ve druhém utkání se domácí dokázali dostat do vedení velmi rychle a již o poločasové přestávce vedli rozdílem osmi košů. Kolínští střelci, pod vedením střelce kola Karla Königsmarka, který si připsal za dva zápasy 13 košů, určovali ráz utkání. Ve druhé půli domácí prostřídali a hosté začali dotahovat. Utkání se v závěru přiostřilo a po vzájemné potyčce byli napomínáni žlutou kartou domácí Tomáš Sládek a hostující Petr Pešák. Domácí si však dobře rozehrané utkání pohlídali a vrátili se na čtvrtou příčku tabulky.

Koše Kolína: Konigsmark 7, Sládek 4, Martínek 3, Kubíček M. 2, Čermáková 2, Čejková 1, Hurdálková G. 1, Milichovský 1

Koše ČB: Klacková 6, Pešák 5, Bláha 3, Krejčí 3, Mensová A. 1, Mensová M. 1

 

 

1.zápas SK RG Prostějov - KK Brno 19:30 (12:16)

Domácí tým nastoupil k utkání s velkým nasazením a před očima reprezentačního trenéra Radka Honzíčka se právě adepti dresu se lvíčkem na prsou ukazovali ve velmi slušné střelecké formě a výsledkem byl střelecky nejbohatší poločas tohoto kola, ve kterém padlo 28 košů. Do druhé půle nastoupili hosté dalšími přesnými trefami a vytvořili si rozhodující náskok, který následně bez problémů udrželi až do konce utkání.

Koše PV: Havlová 5, Vyroubal 5, Nasadilová 3, Šťastná 2, Ambrosová 1, Galíček 1, Šnévajs 1, Zelinková 1

Koše Brna: Jonáková E. 8, Věžník 6, Jonáková Š. 5, Fridrichová 4, Ziegler 3, Bušíková 2, Šedý 1, Fridrich 1

 

2.zápas SK RG Prostějov - KK Brno 16:26 (8:14)

Do druhého zápasu vstoupili lépe opět hosté a již v prvním poločase si vypracovali solidní náskok šesti košů. Domácí trenér David Konečný zkusil vícenásobným střídáním ještě průběh utkání zvrátit. Na hřiště poslal i ikonu prostějovského korfbalu Martina Uherku, který se vrátil na extraligovou palubovku po vleklém zranění kolena. Uherka sklidil aplaus domácího publika a odvděčil se výborným výkonem, když ze tří střel zaznamenal dva koše a vypracoval pro své spoluhráče nespočet dobrých střeleckých příležitostí. Ale brněnští hráči rovněž dokázali skórovat a udrželi si nakonec pohodlný náskok a dvanáctým vítězstvím v sezóně si s předstihem zajistili vítězství po základní části a tím i právo účasti v příštím ročníku Europa Shieldu.

Koše PV: Galíček 6, Vyroubal 5, Uherka 2, Nasadilová 1, Havlová 1, Křížková 1

Koše Brna: Skála 5, Jonáková E. 4, Jonáková Š. 4, Fridrichová 3, Věžník 2, Bušíková 2, Šedý 2, Fridrich 2, Ziegler 1, Škrobová 1


Komentáře

komentáře Disqus