VKC Kolín – finálový den na Europa Shield 2015

Poslední den druhého nejprestižnějšího klubového turnaje Europa Shield byly na programu semifinálové zápasy a zápasy o konečné umístění. VKC Kolín se probojoval do bojů o medaile mezi čtyři nejlepší týmy turnaje, ale stejně jako na KK Brno na Poháru mistrů před dvěma týdny, na středočeský tým zbylo nepopulární bramborové umístění.

Semifinále: VKC Kolín – BEC Korfball Club 10:20 (6:8)

Kolínští korfbalisté začali zápas proti dosud neporaženému týmu odvážně a zásluhou bratrů Kubíčků dokázali držet s favoritem krok a do šaten šly týmy za stavu 6:9, když o všechny kolínské koše se podělili Matěj a Štěpán Kubíčkovi. Po přestávce díky košům Sládka a Schwarze svítilo na ukazateli skóre 8:10, ale následně přišel střelecký výpadek středočeského týmu a Angličané si vytvořili rozhodující náskok 8:16.

Koše za VKC: Kubíček M. 4, Kubíček Š. 2, Čejková 2, Schwarz 1, Sládek 1

 

Zápas o třetí místo: VKC Kolín – CCCD Carnaxide 11:18 (5:14)

Na rozdíl od předchozích duelů na turnaji, kdy měl VKC Kolín výborné vstupy do zápasů, se tentokráte začátek v rozhodujícím zápase o bronz kolínským nepovedl. Rychle prohrávali 3:7 a v poločase dokonce hrozivým rozdílem 5:14. V druhém poločase dokázal kolínští Vembloudi portugalské soupeře porazit 6:4, ale na zvrat v celém utkání to již nestačilo a VKC Kolín tak skončil na konečném čtvrtém místě. VKC Kolín získal na turnaji i jedno významné prvenství, když nejlepší ženskou střelkyní turnaje se stala Denisa Čejková se 12 koši.

Finálový zápas turnaje ovládl anglický tým BEC, který porazil SG Pegasus a i v tomto zápase měla Česká republika zastoupení, když toto finále úspěšně řídila slovensko-česká rozhodcovská dvojice Peter Bušík a Lukáš Pazourek, pro kterou to bylo první velké finále.

Koše za VKC: Sládek 3, Čejková 2, Schwarz 2, Kubíček Š. 1, Motáková K. 1, Břízová 1, Konigsmark 1

 

Celkové pořadí turnaje:

  1. BEC Korfball Club

  2. SG Pegasus

  3. CCCD Carnaxide

  4. VKC Kolín

  5. TuS Schildgen

  6. 1908 SZAC KSE

  7. KC Barcelona

  8. Marmara USC


Komentáře

komentáře Disqus