Dorosteneckou extraligu vede nadále Prostějov, stoprocentní je i Znojmo

V prvním kole po vánočních prázdninách na sebe narazili kolínští Vembloudi a KK Brno, kde se nakonec body dělily a KCC Sokol České Budějovice přivítal favorizované Modré slony ze Znojma. Poslední zápas, který měl být tahákem kola, se neuskutečnil, neboť družstvo PKC Náchod se Prostějovu omluvilo kvůli pokračující marodce v týmu a má tak stále odehrány pouhé dva zápasy.

1.zápas KCC Sokol České Budějovice – TJ MS YMCA Znojmo 6:19 (5:13)

Hosté ze Znojma přijeli k zápasu pouze se šesti hráči a přesto dokázali v prvním zápase domácí lehce přehrát, když hvězdou zápasu byl znojemský Tomáš Veselý (na obrázku), který již dokázal nakouknout i do seniorské reprezentace ČR  u o účast na ME 2014 jej připravilo pouze zranění. Veselý zaznamenal 7 košů (a s celkem 12 se stal i střelcem kola).

Koše ČB: Paďouk 3, Veselý 2, Mensová M. 1

Koše Znojma: Veselý 7, Žák 5, Holík 3, Filipovszká 3, Nováková 1

 

2.zápas KCC Sokol České Budějovice – TJ MS YMCA Znojmo 14:16 (7:6)

Ve druhém zápase začali domácí mnohem lépe a bylo zřejmé, že hostům budou ubývat síly. Do šaten odcházely týmy za poločasového vedení domácích 7:6. Ve druhé půli se hostům podařilo srovnat a nakonec i zvítězit a v tabulce tak zůstávají neporaženi a figurují na druhé příčce za prostějovskými obhájci titulu, jen vinou horšího skóre. 

Koše ČB: Housková 4, Jiřička 3, Paďouk 3, Veselý 2, Mensová A. 2

Koše Znojma: Žák 6, Veselý 5, Holík 4, Filipovszká 1

 

1.zápas VKC Kolín – KK Brno 22:12 (8:4)

Kolínští Vembloudi předvedli výbornou střeleckou úspěšnost a v prvním zápase jednoznačně dominovali, když nejvíce košů zaznamenal člen širšího výběru reprezentace do 19 let Adam Rampír. Zajímavostí utkání bylo, že mezi střelce se dokázalo zapsat sedm hráčů a hráček na každé straně, ale zatímco na kolínské straně vstřelil každý alespoň dva koše, na té brněnské pět střelců dalo pouze po jednom koši a konečný rozdíl skóre byl tak desetikošový ve prospěch domácích. 

Koše VKC: Rampír 5, Markytán 4, Dvořák 3, Motáková A. 3, Tlučhoř 3, Motáková L. 2,Holubová 2

Koše Brna: Drábková D. 4, Kovář 3, Cupáková 1, Dlapa 1, Drábková A. 1, Jemelíková 1, Pokorný 1

 

2.zápas VKC Kolín – KK Brno 12:14 (6:9)

Ve druhém utkání se karta zcela obrátila a ve vedení bylo téměř výhradně hostující KK Brno, které v poločase vedlo 6:9. Ve druhé půli byli o kousek úspěšnější domácí, ale hosté si nakonec cenné vítězství pohlídali a připsali si do tabulky první vítězství v této sezóně.

Koše VKC: Rampír 4, Markytán 3, Motáková A. 2, Motáková L. 2, Dvořák 1

Koše Brna: Drábková D. 4, Jemelíková 4, Hejčová 3, Kovář 1, Cupáková 1, Pokorný 1


Komentáře

komentáře Disqus