Česká reprezentace U23 – Korfball World Cup U23 – den druhý

 

Druhý den turnaje nastoupili čeští reprezentanti proti Německu a po včerejších dvou prohrách tak potřebovali nutně bodovat, aby si udrželi naději alespoň na zápas o třetí místo.

Česká republika – Německo 11:11 (6:8), na penalty 5:3

Reprezentační výběr České republiky do 23 let vstoupil do zápasu opět ve velmi dobrém světle, stejně jako v předchozích utkáních. Tereza Ferkovičová se výborným pobyhem uvolnila na donášku, kterou však neproměnila, ale vzápětí si to vynahradila střelou z dálky a vedli jsme 1:0. Němci hned z protiútoku srovnali, ale naši reprezentanti opět kontrovali a během první poloviny prvního poločasu předváděli pestrou hru a dostali se do vedení 5:3 a následně 6:4, když tři z těchto košů zaznamenal Alexandr Vyroubal. Ve zbylém čase prvního poločasu se však náš dobře rozjetý stroj zadrhl a koše stříleli již jen němečtí sousedi a šňůrou 4 košů se tak ujali poločasového vedení 6:8, když zejména německé dívky předváděly výborný výkon. Ve druhém poločase dostal místo Petr Galíčka příležitost Patrik Nguyen a českou hru oživil. Němci si však udržovali stále mírný náskok, ale Češi mocným tlakem v závěru utkání dokázali vyrovnat a na řadu tak přišlo prodloužení hrané systémem Golden Goalu. V něm měli oba týmy po osmi útocích, ale do koše se nedokázal trefit nikdo, i když některé české útoky byly vskutku povedené.

Na řadu tak přišly penalty, které postupně proměnili za Českou republiku Havlová, Vyroubal, Tsybyktarov, Nguyen a G.Hurdálková (neproměnili Veselý, Ferkovičová a D.Hurdálková) a protože němečtí reprezentanti skórovali pouze třikrát, radovali se z cenného vítězství naši reprezentanti.

 

Další výsledky druhého dne:

Anglie – Německo 13:8

Nizozemsko - Taiwan 19:11


Komentáře

komentáře Disqus