Vánoční turnaj v korfbalu na ZŠ Chrustova v Ostravě

V posledním týdnu před vánočními prázdninami uspořádali na Základní škole Chrustova v Ostravě korfbalový turnaj pro hráče druhého stupně. Turnaje, který trval celé dopoledne, se zúčastnilo více než šedesát žáků ze šesté, sedmé, osmé a deváté třídy, kteří sehráli během tohoto turnaje 12 výborných utkání.

Pod záštitou ředitele školy Mgr. Radima Motyčky bylo možno sledovat napjaté souboje mezi jednotlivými ročníky a nádherné korfbalové akce. V zápasech hraných na netradiční čas 2*8 minut se nezřídka povedlo žákům nastřílet i více než dvacet košů, což je výkon, za který by se nemuseli stydět ani nejlepší hráči dané věkové kategorie v regulérních soutěžích pořádaných Českým korfbalovým svazem.

ZŠ Chrusova využila nabídky Českého korfbalového svazu a zapůjčila si na půl roku korfbalové vybavení a obdržela základní metodické vybavení včetně možnosti ukázkové výuky, při které se žáci během vyučovací hodiny mají možnost seznámit se základními pravidly korfbalu a korfbal si zahrát a mít z něj skutečnou radost.


Komentáře

komentáře Disqus