Dorosteneckou extraligu vedou obhájci titulu z Prostějova

Dva dvojzápasy České dorostenecké korfbalové extraligy přinesly souboje české – tedy mezi VKC Kolín a KCC Sokol České Budějovice a moravské – mezi obhájcem titulu SK RG Prostějov, který ke svým zápasům dojel do nedalekého Brna. Třetí dvojzápas tohoto kola mezi PKC Náchod a TJ MS YMCA Znojmo byl se souhlasem Sportovně-technické komise přeložen na březnový termín.


1.zápas:  KK Brno – SK RG Prostějov 4:36 (1:20)

První zápas moravského derby byl ve znamení střelecké kanonády týmu z Hané, který domácím dovolil v prvním poločase skórovat pouze jedinkrát. Obhájci dorosteneckého titulu z Prostějova tvoří sehraný tým, který se oproti minulé sezóně obměnil pouze minimálně a i v tomto ročníku bude mít cíle nejvyšší. Střelcem zápasu byl, se sedmi koši, střídající David Rieger mezi chlapci a Renata Havlová mezi dívkami, která čtyřmi koši oslavila své sedmnácté narozeniny z minulého týdne.
Koše Brna:  Jemelíková 2, Drábková 1, Pléhová 1
Koše Prostějova: Rieger 7, Šnajdr 6, Štefák 5, Havlová 4, Vyroubal 3, Galíček 3, Marek 3, Křížková 2, Jenešová 2, Lorenzová 1

2.zápas: KK Brno – SK RG Prostějov 4:25 (2:9)

I ve druhém zápase se podařilo domácím skórovat pouze čtyřikrát, ale tentokráte dokázali s favorizovanými hosty držet krok mnohem déle. Poločasový sedmikošový rozdíl tak byl pro domácí příznivější než v předchozím zápase. Ve druhém poločase se však prostějovští vrátili do svého limitu a opět nastříleli 16 košů a ukázali, že letos budou soupeře hledat jen těžko. 
Koše Brna: Hejčová 2, Drábková 1, Kovář 1
Koše Prostějova: Havlová 4, Vyroubal 3, Francová 3, Štefák 3, Rieger 3, Šnajdr 2, Marek 2, Galíček 2, Lorencová 2, Jenešová 1


1.zápas: VKC Kolín – KCC Sokol České Budějovice 17:9 (12:4)

Velice dobrý první poločas kolínských Vembloudů přinesl výrazné vedení domácích. Zajímavostí tohoto střetnutí bylo, že v každém týmu jsme mohli najít dvojčata – v kolínském týmu to byly Anna a Lucie Motákové (dcery bývalé opory mnohonásobných mistrů ČR a české reprezentace Jitky Motákové) a v českobudějovickém pak Anežka a Miloslava Mensové. Nejlepším střelcem zápasu byl Filip Dvořák - syn další bývalé reprezentantky a sedminásobné mistryně ČR Ivety Dvořákové, který zaznamenal šest košů.  
Koše Kolína: Dvořák 6, Kreiner 3, Motáková A. 2, Motáková L. 2, Markytán 2, Rampír 2
Koše ČB: Paďouk 3, Mensová A. 3, Veselý 2, Mensová M. 1

2.zápas: VKC Kolín – KCC Sokol České Budějovice 9:12 (6:5)

Druhý zápas se vyvíjel odlišně, ač v poločase domácí ještě těsným rozdílem vedli. Právě v polovině zápasu však domácí přišli o svou oporu A.Motákovou, která si poranilo koleno, což se nakonec ukázalo pro zbývající průběh zápasu jako rozhodující. Ve druhém poločase pak byli výrazně střelecky úspěšnější jihočeští hráči a zaslouženě si připsali do tabulky první vítězství.
Koše Kolína: Rampír 4, Dvořák 2, Markytán 2, Motáková A. 1
Koše ČB: Veselý 2, Paďouk 2, Jiřička 2, Mensová A. 2, Mensová M. 2, Housková 1, Vančurová 1


Komentáře

komentáře Disqus