Soustředění U19 v novém prostředí v Kostelci na Hané

V posledním listopadovém víkendu proběhlo druhé soustředění nově se tvořící reprezentace U19. Na soustředění dorazilo 10 kluků a 10 dívek. Bohužel ze zdravotních důvodů se museli omluvit Dan Štefák z Prostějova a Denisa Kolářová z Náchoda. Nový není nejen tým, ale nové bylo i prostředí, ve kterém se vše uskutečnilo. Akce proběhla v městečku Kostelec na Hané, které je od Prostějova vzdálené 6 kilometrů.

Toto soustředění bylo už zaměřené na korfbalovou taktiku obrany i útoku. Samozřejmě za jeden víkend se nedá vše napilovat, ale musím říct, že většina hráčů základní prvky zvládla a velmi rychle pochopila. V pátek večer po příjezdu a velmi dobré večeři jsme trénovali styl hry v obraně, sobota dopoledne a odpoledne byla zaměřená na hru v útoku. K nacvičení těchto prvků nám pomáhaly i dopolední a odpolední rozbory videa ze zápasů české reprezentace U21 na nedávném ME v Olomouci. Prověrkou potom byl přátelský večerní sobotní zápas s výběrem týmu KK Brno (velký dík hráčům z Brna). Hrálo se 3x20 minut a o výsledek ani tak nešlo. Hlavním cílem bylo, aby hráči zvládli požadovanou hru v obraně a aby na druhé straně ukázali zvládnutí zahájení útoku. Navíc nám zápas opět ukázal, jak je důležitá individuální fyzička a technika hráčů. Tyto prvky musí hráči ale pilovat ve svých klubech nebo individuálně.

Co se týká fyzické kondice, tak byli hráči v neděli dopoledne opět prověřeni tzv. Cooperovým testem (12-ti minutový běh). U dívek požadujeme limit 2400m u chlapců 3000m. Navíc můžeme výsledky porovnávat s výsledky ze zářiového soustředění. Potěšující zprávou byly hodnoty u děvčat – většina z nich se oproti září zlepšila a navíc většina z nich dosáhla požadovaného limitu 2400m. Naopak u chlapců k výrazným zlepšením nedošlo a pouze 3 z nich splnili limit 3000m. Důvodem zlepšení a nebo zhoršení je jen a jen zodpovědnost každého z hráčů, jak ke své fyzické přípravě přistoupí. Součástí fyzické průpravy hráčů bylo i pravidelné půlhodinové potréninkové protažení a lehké posilování s vlastním tělem.

Na závěr musím udělat reklamu našemu zázemí v Kostelci na Hané. Jídlo bylo velmi dobré a vydatné, snídaně byly pestré a bohaté formou švédských stolů, pokud jsme chtěli nad rámec objednávky i druhou večeři, tak to nebyl pro hostitele problém a zajistil studenou druhou večeři. Co se týká ubytování, tak pokoje jsou nově vybavené se sociálním zařízením na každém pokoji. Vstup do haly je suchou nohou přímo z penzionu spojovacím koridorem. V hale jsme měli po celou dobu k dispozici 2 šatny, místnost pro uzamčení technického vybavení (koše, míče, atd.). V rámci penzionu jsme měli možnost využívat vlastní místnost pro zpracování videa a jeho promítání. Navíc zaměstnanci penzionu nám velmi ochotně vycházeli vstříc a vždy se snažili s úsměvem splnit naše požadavky.

Takže s čistým svědomím můžu Kostelec na Hané doporučit všem, co by chtěli uspořádat různá soustředění nebo sportovní akce (a to mluvím po zkušenostech s Kostelcem nad Černými Lesy a nebo Chlumcem nad Cidlinou). Rozhodně další soustředění U19 koncem února a koncem března již máme v Kostelci na Hané zajištěné a těšíme se na další přípravu týmu U19.

Zúčastnění hráči: Havlová Renata, Křížková Pavla, Lorencová Kateřina (Prostějov), Drábková Dominika, Jemelíková Vandula (Brno), Motaková Anna, Motáková (Kolín), Mensová Anežka (Kutná Hora), Hurdálková Gabriela (Náchod), Filipovzská Gabriela (Znojmo); Galíček Petr, Marek Michal, Rieger David, Šnajdr Petr, Vyroubal Alexandr (Prostějov), Dvořák Filip, Markytán Jiří, Tlučhoř Tomáš (Kolín), Paďouk Jan (Kutná Hora), Veselý Tomáš (Znojmo).


Komentáře

komentáře Disqus