České Budějovice si odváží z Brna plný počet bodů

V sobotu měli na programu mladší žáci již 3.ligové kolo. Domácí KK Brno hostilo týmy z Českých Budějovic, Náchoda a Šenova. Dvě vítězství si odvezli hráči z Českých Budějovic, jednu výhru si připsalo domácí Brno a tentokrát bez bodu odjížděli hráči z Náchoda. Tým Šenova se bohužel bez omluvy nedostavil.

  

Brno - České Budějovice 3:5 (2:3)
Oba týmy se pomalu dostávaly do tempa a měly problémy hlavně se zakončením svých šancí. Výsledkem bylo těsné vedení hostů z Budějovic 3:2.
Na začátku 2. poločasu se brněnským podařilo vyrovnat. Stav 3:3 vydržel asi 10. minut, kdy i přes nespočet šancí se žádný ze střelců obou týmů nedokázal prosadit. Až v závěru se dvěma slepenými koši dostali hosté do vedení, které se jim i přes velkou snahu brněnských hráčů podařilo udržet.

Střelci zápasu: http://www.korfbal.cz/match/597

  

České Budějovice - Náchod 8:2 (3:2)
Od začátku se zápas odehrával v režii Českých Budějovic, které se dokázaly velmi dobře prosadit proti mladšímu a méně zkušenému soupeři. Na Náchodské straně se střelecky dařilo pouze Ludmile Paďourové, která z větší vzdálenosti vstřelila jediné dva koše Náchoda.

Třetí a čtvrtý zápas měli odehrát hráči ze Šenova (proti Brnu a Náchodu). Šenovský tým se ale bez omluvy nedostavil, a proto je v těchto zápasech nahradil provizorní mix hráčů pod hlavičkou Brna „B“. Odehráli se dva „náhradní zápasy“, do kterých se ale mohlo zapojit více hráčů z laviček a získat tím potřebné zkušenosti, které budou moci v příštích kolech zúročit.

Střelci zápasu: http://www.korfbal.cz/match/594

  

Náchod - Brno 7:8 (3:5)
V prvním měření sil obou týmů jsme mohli sledovat velmi vyrovnaný zápas, kde nakonec šťastnějším a vítězným týmem se stalo Brno. Zápas již od začátku sliboval napínavý duel. Vývoj utkání byl vyrovnaný po celý 1. poločas. Až v jeho závěru se brněnským hráčům podařilo odskočit od soupeře a vedlo o dva koše.
Ve druhém poločase Náchod tlačil a snažil se vyrovnat. Na obou stranách jsme mohli vidět velkou snahu všech dětí, které utíkaly svým soupeřům do donášek, střílely z pozic blízko u koše, ale ne vždy se jim dařilo šance zdárně proměnit. Brněnský tým ale držela nová střelkyně Veronika Čarvašová, která svou neuvěřitelnou 100% úspěšností dokázala proměnit dvě šance a udržet tak vedení Brna.
V poslední minutě se náchodští dostali do útoku, ve kterém si dokázali vytvořit i slibně vypadající šance, kdy dokonce jedna ze střel v poslední chvilce vypadla z brněnské obroučky. Štěstí tak stálo na straně Brna, které zápas vyhrálo rozdílem jediného koše.

Střelci zápasu: http://www.korfbal.cz/match/595


Komentáře

komentáře Disqus