Česká republika – Anglie 19:20 (10:7, 19:19) po GG

Čtvrtfinálový duel svedl proti sobě týmy, kteří se v rámci seniorského ME ještě nikdy nesetkaly. Zatímco český tým na evropských šampionátech vždy dosáhl na semifinále, pro ten anglický je největším úspěchem 5. místo z roku 2006, kdy se hrálo v Budapešti. Na minulém šampionátu v roce 2010 skončili angličtí reprezentanti až na osmém místě, ale od té doby udělal anglický korfbal a jeho reprezentace pod vedením zkušeného Davida Bucklanda obrovský výkonnostní skok.

A časy se mění, tedy alespoň z pohledu těchto dvou reprezentačních výběrů – ten anglický si poprvé v historii zahraje semifinále Mistrovství Evropy a bude bojovat o některou z medailí, zatímco ten český o tuto možnost dnešní porážkou definitivně přišel a poprvé se na evropském šampionátu nevejde mezi nejlepší čtyři týmy.

Čtvrtfinálový zápas však začali Češi skvěle, lehce proměňovali vypracované šance a během prvního poločasu si dokázali vypracovat až šestikošový náskok. Stejně jako v předchozích zápasech se ale nedokázali vyhnout střeleckému útlumu, který znamenal, že opět nedali v prvním poločase více než 10 košů (což je magická hranice, kterou zatím naši reprezentanti nedokázali překročit). I tak to ale znamenalo poločasové nadějné vedení 10:7.

I do druhého poločasu vstoupili naši dobře a udržovali si vedení o 3-4 koše. Angličané postupně ale začali nacházet recept na překonání naší obrany a deset minut před koncem poprvé vyrovnali stav na 15:15. Oba týmy se následně přetahovaly o vedení až do konce hrací doby, která rozhodnutí nepřinesla. Musel následovat Golden Goal, který po třech minutách hry rozhodla střelou po volném hodu Alexandra Derham.

Střelci za ČR: Klacková 4, Nasadilová 3, Krejčí 3, Podzemský 3, Bláha 2, Jonáková 2, Věžník 1, Kubíček 1

Zítra čeká naše reprezentanty, po náročném čtvrtfinále, volný den a v pátek se utkají v semifinále skupiny o 5.-8.místo s týmem Polska, který vede jako trenér bývalý skvělý mezinárodní rozhodčí Berthold Komduur z Nizozemska.

Výsledky čtvrtfinálového dne:
Skupina o 1.-8.místo:  
         Nizozemsko – Maďarsko 45:12                           Portugalsko – Rusko 27:23
         Belgie – Polsko  40:11                                         ČR – Anglie 19:20 po GG

Skupina o 9.-16.místo: 
        Katalánsko – Srbsko 26:8                                     Wales - Irsko 11:13  
        Turecko - Skotsko 13:15                                       Slovensko – Německo 9:26 


Komentáře

komentáře Disqus