Česká republika – Portugalsko 15:23 (6:10)

Úvodní zápas turnaje čeští reprezentanti nezvládli dle svých představ a před solidně zaplněným hledištěm prohráli s domácím výběrem, když ani jednou v průběhu duelu nebyli ve vedení.

Začátek zápasu byl velmi opatrný z obou stran a oba týmy, zjevně vzhledem k důležitosti utkání, chybovaly v nahrávkách a poskytnuté šance nedokázaly proměňovat. Českému výběru citelně chyběla Denisa Kolářová, kterou do hry nepustilo pochroumané koleno z tréninkového zápasu a jak sama uvedla: „Doufám, že si na turnaji ještě zahraju. Nohu necháme ještě odpočinout zítra proti Belgii a následný volný den a do zápasu s Katalánskem bych ráda nastoupila“.

Poločasový výsledek dával ještě naději, že se portugalskému týmu dokážeme přiblížit, ale vstup do druhé půle vyšel opět lépe domácím a šňůrou 3 košů odskočili na sedmikošový rozdíl a následně ve 31.minutě už na 15:7. Trenér Honzíček reagoval dvojím střídáním a následným oddechovým časem, ale obrázek hry se příliš nezměnil a domácí dobře rozehraný zápas s přehledem dovedli do vítězného konce.

Střelci za ČR: Klacková 5, Podzemský 4, Nasadilová 2, Krejčí 1, Kubíček 1, Jonáková 1, Věžník 1

Zítra čeká, již ve 14.00 místního času, naše reprezentanty silný tým Belgie a následně, po dni volna, tým Katalánska. Vše zatím zůstává otevřené – tedy i boj o medailové příčky, ale nutnou podmínkou je vítězství nad Katalánskem a vybojování třetího místa ve skupině, které následně zaručí čtvrtfinálový souboj proti druhému týmu skupiny A.   

Výsledky prvního dne:
Skupina A:  Nizozemsko – Německo 38:14     Anglie – Rusko 21:18
Skupina B:  Belgie – Katalánsko 18:7              Portugalsko – ČR 23:15
Skupina C:  Polsko – Turecko 23:13                Srbsko – Wales 19:18 po GG
Skupina D:  Skotsko – Slovensko 15:10           Maďarsko – Irsko 19:14
 


Komentáře

komentáře Disqus