Program projektu „Hennie do klubů“ – léto 2014

Po dvouleté existenci tohoto projektu byl v letošním létě zaznamenán zatím největší zájem ze strany klubů.

Tradiční účastník projektu KK Brno pozval Hennieho Baase na své prázdninové soustředění do Rájce-Jestřebí již po třetí. Zde http://www.korfbalbrno.cz/clanek-jake-bylo-letni-soustredeni-v-roce-2014-658.html najdete celý článek o brněnském soustředění.

Soutředěním zahájil a také zakončil letní prázdniny korfbalový klub z Náchoda. Červencové soustředění v Olomouci bylo spojením tréninků pod Hennieho vedením, divácké účasti na ME U 21 a zajímavých přednášek . Jarka Pavlovičová a Adriana Kolářová připravily pro děti přednášky na téma sportovní hygiena, sportovní výživa, základy první pomoci, pravidla korfbalu a také něco z historie sportu – povídání o legendě české a světové atletiky Emilu Zátopkovi. První zářijový víkend navázal na olomoucký týden a hráči se sešli v Náchodě. Díky dobrému počasí se většina tréninků mohla odehrát na venkovním hřišti.

S myšlenkou účasti na tomto projektu si letos pohrávali v Kolíně, ale nevyšlo to. Budeme se těšit, že se to v budoucnu podaří dotáhnout do konce.

Všech tří akcí se zúčastnilo více téměř 60 hráčů, od mini po dorost. Věkovému složení a zkušenostem hráčů odpovídala i náplň tréninků – počínaje držením míče při střelbě na koš a konče např. postavením na doskoku. Všechna soustředění byla perfektně zorganizována a Hennie vždy odjížděl sice unavený, ale také velmi spokojený.

Trénování dětí a mládeže je nikdy nekončící proces, ale každý trénink může (měl by) přinést „něco“ nového, co hráče posune výš. Hennieho vedení tréninku je jedním z nástrojů, které mohou klubům pomoci.

Další Hennieho cesta je již naplánována na říjen opět do Náchoda a KK Brno zvažuje uspořádání další akce na začátku roku 2015.

 

Pro zájemce z ostatních klubů krátká připomínka pravidel projektu „Hennie do klubů“:

  1. S dostatečným časovým odstupem domluvit termín s Hennie Baasem (mail: [email protected] nebo [email protected] )

  2. Sdělit počty účastníků (hráčů), věkové složení, počet košů a míčů, místo tréninků (hala x venku) a požadavek na náplň tréninků

  3. Klub zajistí ubytování a stravování pro Hennieho

  4. ČKS hradí dopravu do a z místa konání tréninků

Prázdniny jsou minulostí, začala nová sezona. Přejeme trenérům i hráčům hodně sportovních úspěchů a radost z korfbalu!

Stanislava Sovová


Komentáře

komentáře Disqus