Mistrovství Afriky 2014 – Zambie (Lusaka)

V tomto týdnu se zambijském hlavním městě Lusace koná Mistrovství Afriky v korfbalu, které nejenom určí mistra černého kontinentu, ale zaručuje vítězi postup na světový šampionát, který se bude konat na podzim příštího roku v Belgii (pro doplnění je třeba uvést, že z Mistrovství Evropy 2014, které se bude konat na podzim v Portugalsku, by na toto Mistrovství světa mělo postupovat 9 týmů).

Mistrovství Afriky se zúčastní čtyři družstva, kdy domácí tým Zambie doplňují ještě Jihoafrická republika, Zimbabwe a Malawi. Týmy se na třídenním šampionátu (od středy 6.8 do pátku 8.8.) střetnou nejdříve systémem každý každým v prvních dvou dnech. Třetí den je finálový, kde se nejprve utkají třetí se čtvrtým týmem z tabulky po dvou dnech v zápase o třetí místo a následně ve finálovém duelu první tým s druhým.

Zápasy budou mít nestandardní čas 2*20 minut, stejně jako tomu bylo minulý měsíc během Mistrovství Evropy U21 v Olomouci a je tedy možné, že tento trend zkracování hrací doby bude pokračovat i na dalších oficiálních akcích IKF.

Fanoušci korfbalu mohou sledovat on-line výsledky na webu www.worldkorfball.com

 

Poznámka (nepsána autorem článku):

Kdo bude na tomto turnaji, v daleké Africe, rozhodovat korfbalové zápasy? Ano, je to elitní český rozhodčí Lukáš Filip. Gratulujeme!!


Komentáře

komentáře Disqus