Druhý hrací den ME

Druhý hrací den přinesl již ve svém úvodu velice vyrovnaný a emocemi nabitý zápas. Družstvo Belgie, které ve včerejším zápase porazilo výběr České republiky, nastoupilo proti týmu z Anglie. Hráči anglického výběru předvedli nad očekávání dobrý korfbal a tak diváci ve sportovní hale znovu viděli opravdu skvělé utkání. Belgičané se tentokrát neprezentovali zas až tak přesnou střelbou. Utkání bylo velmi vyrovnané, plné ostřejších střetů, po kterých se házely volné hody a penalty. Precizní výkon podal český rozhodčí Ondřej Fridrich, který v roli hlavního rozhodčího celý zápas řídil. Již od začátku zápasu trestal jakákoliv provinění proti pravidlům a nepřipustil žádné diskuze. V posledních minutách řádné hrací doby se Anglie dostala do jednobodového vedení, které ovšem Belgičané dvěma koši prolomili, a zápas vyhráli těsným rozdílem 13:12. Nejlepšími hráči byli vyhlášeni Belgičan Roy Van Laeken a Angličan Blake Palfreyman.

Do druhého zápasu nastoupila družstva Maďarska a Turecka. V první minutě zápasu družstva vstřelila tři koše a diváci se těšili na velikou přestřelku. Nicméně sud se střelným prachem nevybuchl a zápas pokračoval standardním tempem. Poločasový výsledek 7:8 napovídal o vyrovnanosti soupeřů. Maďarští reprezentanti ve druhém poločase otočili skóre ve svůj prospěch a v tomto vyhecovaném utkání zvítězili 16:13. Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Laszló Gyori z Maďarska a Ugur Akyildiz z Turecka.

Pro českého diváka nejatraktivnější utkání bylo ve sportovní hale k vidění od 16.15. Reprezentační výběr U21 se utkal se soupeři z Německa. První koš v utkání se podařil vstřelit našim reprezentantům. Moc dlouho se ale z vedení neradovali, hned v dalším protiútoku srovnali Němci skóre. Do páté minuty si oba reprezentační celky držely vyrovnané skóre. Následně se Němci dostali do tříkošového vedení, které si udrželi až do konce první poloviny poznamenané výroky hlavního rozhodčího. Česká reprezentace tedy vstoupila do druhého poločasu za stavu 6:9. Ve druhém poločase se mezi hráči a rozhodčím stále jiskřilo, což vyvrcholilo žlutou kartou pro Denisu Kolářovou. Českým reprezentantům se nepodařilo překonat německou obranu. Zápas byl ukončen za stavu 11:14. Nejlepším hráčem byl vyhlášen český Alexandr Vyroubal a německá hráčka Anna Sophia Orth.

Záznam utkání: http://www.worldkorfball.org/matches/czech-republic-u21-germany-u21-1465

 

Po velmi vypjatém utkání české reprezentace se na palubovku dostala družstva Katalánska a Ruska. Obě družstva si v průběhu první půle vytvářela tlak, dostávala se do šancí, ale jejich střelecká potence pokulhávala. Katalánci navíc začali výrazně chybovat při rozehrávce, což vedlo k navýšení skóre na ruské straně. K poločasové přestávce se družstva rozcházela za stavu 7:10 ve prospěch Ruska. V druhé polovině katalánský trenér prostřídal několik hráčů, což se ukázalo jako dobrý tah. Katalánské družstvo začalo proměňovat šance, což vedlo v desáté minutě k vyrovnání stavu na 14:14. Od tohoto okamžiku se družstva přetahovala a ani kvalitní katalánská střela tři vteřiny před koncem neodvrátila prodloužení. Diváci tedy mohli vidět již druhý zápas, ve kterém se rozhodovalo podle tzv. pravidla o golden goal. Katalánci svým prvním útokem sice přišli o míč, ale Rusové chybovali při vývozu míče, o ten přišli a Katalánci skórovali. Následně dostala ruská reprezentace šanci vyrovnat, ale její snaha nebyla korunována košem. Katalánsko tak zvítězilo 20:19. Nejlepším ruským hráčem byl znovu vyhlášen Dmitry Petrukhin a nejlepší hráčkou Nadia Bertran Pérez.

Na závěr druhého hracího dne se divákům ve sportovní hale představily týmy Nizozemí a Portugalska. Nizozemští reprezentanti vstřelili první koš, na který dokázali Portugalci poměrně rychle odpovědět. V dalších minutách ale nizozemský tým začal rychleji a přesněji kombinovat a díky přesným střelám téměř z každého místa na hřišti se ujal výraznějšího vedení, které v průběhu první poloviny navýšil na 14:5. Po dvou odehraných minutách druhé poloviny nizozemský trenér vystřídal najednou celou čtveřici hráčů, což s sebou přineslo ještě rychlejší korfbal a více kvalitních střeleckých pozic. Portugalcům se také podařilo přidat ještě několik košů a konečné skóre se nakonec zastavilo na výsledku 32:13.


Komentáře

komentáře Disqus