Ukázka korfbalu na základní škole v Olomouci

V úterý ráno proběhla na Základní škole v Olomouci v ulici Heyrovského ukázka korfbalu. Během dvou vyučovacích hodin mělo možnost výuku shlédnout téměř dvě stovky hráčů a většina z nich si i korfbal rovnou vyzkoušela. Opět se potvrdilo, že korfbal je skutečně ideální sport pro školní výuku a žáky opravdu baví a hrát jej může skutečně každý. Během ukázkové hodiny hráči postupně objevují základní pravidla korfbalu a nakonec hrají korfbalový zápas se vším všudy, s radostí ze vstřelených košů a s touhou po vítězství.

Obě ukázkové hodiny s přehledem vedli úspěšní sportovci z nedalekého Prostějova a sklidili od olomouckých žáků bouřlivý potlesk, když jim byli představeni jako Mistři ČR ve svých věkových kategoriích. Stejných ovací se dostalo i přítomnému trenérovi reprezentační devatenáctky Davidu Konečnému (který byl v tradiční anketě v Prostějově vyhlášen nejlepším trenérem mládeže – na obrázku), který dětem trpělivě vysvětloval další a další pravidla a dokázal je během jedné hodiny dovést k perfektnímu zážitku z nového sportu.

 

Závěrem byli žáci pozváni na blížící se Mistrovství Evropy hráčů do 21 let, které se bude konat v hale Univerzity Palackého. Všichni přítomní obdrželi vstupenku na první den turnaje, který bude mít velký náboj, neboť reprezentace České republiky se střetne, ihned po slavnostním zahájení, s favorizo- vanou Belgií, na kterou se speciálně chystá a s pomocí vyprodané haly ji chce porazit či alespoň minimálně potrápit. 

 

 

 

 

 

 

Foto nahoře: trofej Trenér mládeže

Foto dole: držitel trofeje David Konečný, trenér SK RG Prostějov a reprezentace U19, asistent trenéra U21


Komentáře

komentáře Disqus