STARŠÍ ŽÁCI: Finále 2013/2014

Mezi 4 nejlepší se dostaly týmy z Kolína, Kutné Hory, Č. Budějovic a Prostějova. Posledně jmenovaný tým opět patřil mezi jasné favority na titul, protože v základní části nepoznal porážku.

Nejprve se týmy střetly v semifinálových bojích, které určily, kdo se letos utká o titul. V prvním utkání jasně zvítězil SK RG Prostějov, když přehrál VKC Kolín poměrem 10:4. Druhé semifinále bylo poznání vyrovnanější, ale nakonec se z postupu do finále radovali hráči Sokola Č. Budějovice.


VKC Kolín – SK AFK Respo Kutná Hora 8:7 (3:4) GG

Středočeské derby mělo rozhodnout o držiteli bronzových medailí. Podle očekávání byl k vidění vyrovnaný souboj, který ovšem provázela spousta nevynucených chyb. Velké rozměry hřiště dělaly hráčům problémy a ti se nemohli dostat blíže ke koši na správnou vzdálenost k zakončení. Nicméně o nasazení a vůli po vítězství nebyla nouze. Po 40 minutách skončil zápas nerozhodně, takže musela rozhodnout tzv. náhlá smrt. Pro většinu hráčů na hřišti to byla premiéra, takže trenéři měli jen chvilku na to, aby instruovali své svěřence. V 5-ti minutách prodloužení tak rozhodoval jediný koš, který se záhy podařilo vstřelit Kolínu a mohl se tak radovat z 3 místa.


KCC Sokol Č. Budějovice – SK RG Prostějov 3:8 (1:2)

Ve finále byl favorit jasný, ale někdy je těžké udělat ten poslední krok. Domácí Sokolové,aby udrželi svoje naděje na získání titulu, zkusili překvapit zkušenější Hanáky koncentrovanou a někdy i riskantní obranou, a v útoku čekali na chyby soupeře. Těch moc nepřicházelo, ale zároveň se prostějovští nebyli schopni trefit z vyložených šancí a ani z penalt. Poločas tak skončil hodně hubeným skóre 1:2.

Po přestávce nastoupili hosté více odhodlaní ukázat svoje kvality a začít využívat svoje vypracované šance. To se jim postupně začalo dařit a skóre v jejich prospěch pomalu narůstalo. Jihočeši podporovaní domácími fanoušky se snažili udržet na dostřel, ale na obrat v utkání neměli dostatek zkušeností ani dovedností, takže v posledních minutách bylo jasné, že další letošní titul poputuje do Prostějova. Klub z Hané se tak stal nejúspěšnějším klubem letošního roku, když dokázal vybojovat třetí letošní titul.

 


Potvrzením kvalit prostějovských hráčů bylo i ocenění pro nejlepšího hráče a hráčky této sezóny, kterými byli vyhlášeni Petr Šnajdr a Renata Havlová právě z SK RG Prostějov.



Komentáře

komentáře Disqus