Extraliga: Brněnští korfbalisté dobývali budějovickou tvrz marně.

Předchozí dva zápasy byly vždy plné krásných akcí a ostrých soubojů. Oba soupeři se znají dokonale, vždyť se v semifinále potkávají už čtvrtý rok po sobě. Zatím vždy byl úspěšnější tým z Jižních Čech. To rozhodně chtěli Moravané změnit a mohli se opírat o skvělý druhý poločas předchozího zápasu, kdy zničili úřadující vicemistry 14:7 a vynutili si prodloužení série.

Tentokrát se ovšem hrálo v jihočeské metropoli a tohle prostředí náramně domácím vyhovuje, kteří zde letos ani jednou neprohráli. Do haly dorazila i početná skupina fanoušků, kteří svým povzbuzováním přispěli k výborné atmosféře zápasu. Hned úvod utkání byl velice vyrovnaný. Žádný ze soupeřů nechtěl pustit toho druhého do trháku. Domácí se tradičně opírali o mužskou část družstva a na druhé straně to byly příslušnice něžného pohlaví, které svými úspěšnými střelami z velké vzdálenosti byly k nezastavení. Poločasový výsledek 12:11 pro domácí dával tušit, že i druhá půle bude strhující až do konce. Nejdříve se Jihočechům podařilo odskočit na rozdíl dvou košů, ale tenhle náskok byl okamžitě smazán a v 35. minutě zápasu svítil stav na tabuli 14:14. Poté se k výbornému výkonu rozehrály dvě tradiční opory domácím Bláha s Krejčím. Zlepšili úspěšnost svých střel a tím dostali domácí do mírného vedení o 4 koše 11 minut před koncem. Hosté vystřídali do sestavy Skálu a Cholavu, aby podpořili svoje snažení v útoku, ale i s tím si domácí obrana poradila a už nepřipustila dramatickou koncovku. Poslední dvě minuty si Budějovičtí zkušeně pohlídali a mohli tak slavit postup do pátého finále po sobě. Brněnští korfbalisté byli tentokrát vysněnému finále hodně blízko a do souboje o bronz jdou jako jednoznační favorité.

KCC Sokol Č. Budějovice – KK Brno 24:20 (12:11)

Střelci České Budějovice: Krejčí – 7, Bláha - 5; Pešák- 4, Klacková – 3, Procházková – 2, Bínová – 1, Hurdálková – 1, , Kracík - 1

Střelci Brno: Jonáková Š.- 4, Bušík - 4; Vávra – 4, Jonáková E. - 3, Šedý – 2(Skála – 0), Fridrichová - 2, Škrobová – 1, Fridrich – 0(Cholava – 0)


Komentáře

komentáře Disqus