V Prostějově slaví mistrovský titul, čekali na něj 19 let

Finálový den ČDKE se v letošním roce konal u jednoho z nejlépe fungujících klubů v České republice, a to na palubovce SK RG Prostějov. Setkaly se zde čtyři nejlepší týmy této soutěže a odehrály zápas o třetí místo a následně finálový den vyvrcholil očekávaným finálovým zápasem dvou nejlepších týmů letošního ročníku této soutěže.

Finále:  SK RG Prostějov – TJ MS YMCA Znojmo 16:15GG(po poločase 8:9)

Finálový duel nabídl, před téměř plně zaplněnou halou, nádherný korfbalový zážitek plný emocí a špičkových sportovních výkonů. Do zápasu vstoupili lépe znojemští a dokázali se v průběhu prvního poločasu dostat do nadějného vedení 2:7. Domácí tým, asi i z důvodu nervozity ze zaplněných tribun, více kazil a dával tak možnosti hostům k navyšování skóre. Domácí trenérská dvojice Uherka, Konečný byla nucena udělat změny v sestavě a vyšlo jí to náramně. Alexandr Vyroubal tak dostal mnohem více prostoru a odvděčil se trenérům skvělým výkonem a diváky přiváděl do extáze. Přesto do šaten odcházeli s náskokem, byť minimálním, hosté, když  2,6 vteřiny před poločasovým klaksonem dokázal na rozdíl jediného koše snížit nádhernou střelou z 10 metrů domácí kapitán Tomáš Marek.
Druhý poločas byl opět ve znamení vysokého nasazení z obou stran a souboje reprezentantů České republiky, kteří mají hojné zastoupení v obou týmech (za Znojmo – Žák, Veselý, Nguyen, Mostbeková, Ferkovičová a za Prostějov – Vyroubal, T. a M. Markovi, Galíček, Havlová), skýtal divákům vskutku perfektní sportovní představení.
Oba týmy velice dobře bránily a tak se skóre posunovalo vpřed jen pomalu a v posledních minutách se již zdálo pravděpodobné, že o vítězi bude možná rozhodovat až prodloužení, které se v korfbale hraje systémem tzv. Zlatého koše. A skutečně k tomu došlo, neboť zápas po odehraných 50 minutách vítěze neměl.
Došlo tedy na prodloužení, kde první do útoku šli hosté a předvedli útok, který však košem neskončil, ač některé střelecké pokusy dívek neměly daleko od vysněného koše. Šanci tak dostali domácí a nádhernou střelou z osmi metrů rozhodla utkání domácí hvězda Gabriela Francová, která pak, společně s celou halou, mohla slavit zisk mistrovského titulu pro domácí tým SK RG Prostějov.
Koše:
SK RG Prostějov: Vyroubal 6, Francová 4, Marek T. 3, Havlová 2, Lorencová 1
TJ MS YMCA Znojmo: Mostbeková 3, Ferkovičová 3, Nguyen 2, Veselý 2, Filipovszká 2, Žák 1, Hon 1, Klinerová 1

 

Zápas o třetí místo: PKC Náchod – KC ZŠ Šenov 19:6 (po poločase 10:1)

V zápase o třetí místo potvrdil tým PKC Náchod jasně roli favorita a nedal soupeři ze severní Moravy žádnou šanci myslet na bronzové medaile. V poločase vedli náchodští již 10:1 a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. PKC Náchod těžil zejména z dobré střelecké potence reprezentantů – Denisa Kolářová, Denisa Hurdálková, Tereza Hurdálková a Jan Šimek, kteří své protivníky dokázali přehrát rozdílem třídy a zaslouženě dovedli PKC Náchod k bronzovému úspěchu.
Koše:
PKC Náchod: Kolářová 9, Šimek 3, Šmíd 2, Hurdálková D. 2, Šmejkal 1, Štěpánová 1,. Hurdálková T. 1
KC ZŠ Šenov: Škrob 2, Moskálová 2, Žáček 1, Drabková 1

 

 


Komentáře

komentáře Disqus