Žáci Kolína si z Brna odvezli postup do semifinále

Víkendové kolo, které se odehrálo v Brně, proti sobě svedlo 4. Kolín, 5. KK Nový Lískovec Brno a 6. tým tabulky KK Brno. Právě tento turnaj měl odhalit postupující týmy do semifinále. Jak to dopadlo?

Již před zápasem bylo velmi "veselo", když v zarezervované hale právě probíhala jiná sportovní akce a domácí museli rychle řešit náhradní variantu. To se jim nakonec povedlo a turnaj se tedy bez většího zpoždění mohl odehrát.

 

KK Brno - VKC Kolín 3:10 (3:7)

V prvním zápase dne nastoupili domáci hráči KK Brno proti Kolínu. Týmy věděly, že vítěz bude mít velmi blízko postup do semifinále. Proto bylo vidět velmi vysoké tempo a nasazení. V zakončení se však více dařilo hostujícím hráčům, kteří vedli v poločase 3:7. V druhé části se již domácí neprosadili a kolínští navýšili skóre na konečných 3:10.

Jemelíková 3 - Dvořák 3, Tluchoř 3, Kreiner 3, Motáková L. 1


VKC Kolín - KK Nový Lískovec Brno 14:5 (9:3)

Druhé utkání se vyvíjelo jasně hned od začátku. Tým Nového Lískovce nastoupil pouze se sedmi hráči a soupeř toho dokázal využít. Postupně přidával koše na poločasových 9:3 a konečných 14:5.

Dvořák 4, Kreiner 3, Tluchoř 2, Rampír 2, Holubová 2, Motáková L. 1 - Cupáková 2, Butora 1, Drábková A. 1, Drábková D. 1


KK Nový Lískovec Brno - KK Brno 6:11 (3:8)

Na závěr hracího dne bylo na programu brněnské derby, které mělo i velmi pěknou diváckou atmosféru. První vzájemný zápas vyšel lépe hráčům KK Brno, když prazili městského rivala 7:4. Soupeř jim však chtěl vše vrátit, ale v sedmi hráčích to měl velice těžké. V poločase prohrával 3:8. Po přestávce dvěma koši zápas mírně zdramatizoval, ale více už nezvládl. Žáci KK Brno si připsali vítězství i v tomto utkání 6:11.

Pospíšil 2, Cupáková 1, Drábková A. 1, Drábková D. 1, Pejřilová 1 - Kovář 4, Sázavský 3, Jemelíková 2, Dlapa 1, Dusová 1


Jak to tedy dopadlo s postupovými ambicemi?
Kolín si po připsání dvou výher zajistil definitivní postup do semifinále, ikdyž ještě není jisté z jaké pozice. I oba brněnské kluby mají teoretickou šanci na postup. V posledním kole musí naplno bodovat a navíc musí spoléhat na pomoc dalších týmů.

 


Komentáře

komentáře Disqus