Semifinálová série vyrovnána

Zatímco po prvním semifinále by se těžko hledal optimista, který by po špatném výkonu viděl reálně brněnské šance na postup do finále, po 2. semifinále se karta otočila a Brno vyrovnalo stav semifinálové série s Českými Budějovicemi na 1:1. Před skvělým publikem v domácím prostředí vydřelo výhru 25:20 a v neděli 6.4.2014 bude v rozhodujícím duelu v Budějovicích hrát o historicky třetí finálovou účast.

 
2. semifinále ČKE
KK Brno x KCC Sokol České Budějovice  25:20 (11:13)
 
Do duelu vstoupili mnohem lépe hosté, kteří vysoce efektivními útoky dávali najevo, že právě oni jsou favority tohoto duelu. brno jen těžko hledalo cestu ke koši, navíc chybovalo v obraně, kde trestuhodně nechávalo volné budějovické střelce. Když se přidala další neproměněná penalta, byl stav po 12 minutách hrozivý - 2:9. jenže Brňáci nesklonili hlavy a hnáni fantastickým publikem začali náskok soupeře stahovat. Po time-outu se najednou  na hřišti objevilo úplně jiné družstvo, přihrávky nacházely volné hráče a ti své šance proměňovali. Během 8 minut bylo vyrovnáno 9:9 a nebýt dvou dalších chyb v obraně, mohly jít oba týmy do šaten s vyrovnanějším skóre než 11:13 ve prospěch hostujícího celku.
 
Druhá půle začala podobně, jako končila ta první. Brněnští výrazně zlepšeným ofenzivním výkonem dokázali získat převahu a postupně překlápěli vedení na svoji stranu. Soupeř se ale také nevzdával, na hřiště přišla vysoká Bínová, která začala lépe připravovat šance budějovickému střelci Bláhovi. Jenže v obraně na ni tentokrát zcela bez respektu hrála mladší ze sester Jonákových, Štěpánka, která nejenže jí dokázala sebrat několik míčů, ale skvělý výkon korunovala bráněnou střelou a  vzápětí vstřeleným košem v útoku. V té době už v brněnských řadách vystřídal Ondřeje Fridricha Tomáš Cholava, který se krátce po příchodu prezentoval také vstřeleným košem. 7 minut před koncem už to s nadějemi brněnských vypadalo růžové, vedení 24:19 dávalo tušit, že tentokrát Jihočeši vítězství nezískají. Tak se také stalo a po závěrečném hvizdu rozhodčího svítil na tabuli výsledek 25:20.
 
Domácí se tak mohli radovat z cenného vítězství a oslavit s vynikajícím publikem zachování naděje na finálovou účast.
 
Střelci Brno: Bušík - 6;  Šedý - 5; Jonáková Š. a Vávra - 3; Jonáková E., Fridrichová, Škrobová a Cholava - 2
Střelci České Budějovice: Bláha - 9;  Kracík - 5; Krejčí - 4; Pešák- 1; Klacková - 1

Komentáře

komentáře Disqus