Okénko do Korfballeague – 1. semifinále

Oba první semifinálové zápasy dopadly dle papírových předpokladů a hostující týmy (tedy týmy po základní části umístěné na prvním a druhém místě) si připsaly první vítězství v sériích hraných na dvě vítězná utkání.

Fortuna - PKC                       14:20

Začátek zápasu v hale Fortuny v Delftu před 900 diváky napovídal, že půjde o urputnou bitvu, ve dvacáté minutě totiž byl stav 5:4 pro domácí. K chudému vývoji skóre přispěli, kromě výtečných obran, i hosté, když neproměnili dvě penalty. Závěr prvního poločasu však přinesl velký obrat ve skóre a tým PKC dokázal vstřelit 5 košů a do poločasové pauzy odcházel za nadějného vedení 5:9. Do druhého poločasu vstoupili opět lépe domácí a po pěti minutách dokázali snížit na rozdíl jednoho koše 8:9. Další šňůra košů patřila však opět obhájcům titulu z Papendrechtu, kteří čtyřmi koši opět získali náskok - 8:13 v 35.minutě, a to se již ukázalo jako rozhodující a hosté si tak odvážejí první vítězství a za týden budou mít možnost, před svými diváky, slavit postup do finále Korfballeague.

Koše za Fortunu: van Eijk 5, Heemskerk 2, Preuninger 2,de Graaf 2, Maltha 1, van der Zon 1, Kalkman 1

Koše za PKC: Struik 5, Leeuwehoek 4, D.den Dunnen 3, Boonstoppel 3, Schot 2, Kunst 2, N.den Dunnen 1

 

Dalto – TOP                          20:27

V nádherném sportovním komplexu v Driebergenu se přišlo na semifinále podívat 1100 diváků, kteří mohli sledovat výborný výkon domácích, kteří nechtěli věnovat vítězství favoritovi ze Sassenheimu zadarmo. Dalto rychle vedlo 4:1 a v 15.minutě ještě 7:5, ale pak se postupně začali více prosazovat favorizovaní hosté, kteří stihli do poločasu skóre otočit a do šaten odcházeli za stavu 9:11. Ve druhém poločase pak hosté koncentrovaným výkonem již nedovolili domácím snížit svůj náskok, ale naopak je postupně navyšovali – nejlepšími střelci semifinálových zápasů byli nizozemští reprezentanti v dresu TOP Mick Snel a Celeste Split, kteří zaznamenali shodně po šesti koších.

Koše za Dalto: Oele 5, Brouwer 5, Nieuwenweg 4, Schimmel 2, Visser 1, Bos 1, Brunt 1, Schulting 1

Koše za TOP: Split 6, Snel 6, Echten 5, Verwey 4, Harmzen 2, Pikaar 2, Hendriks 1, Boode 1


Komentáře

komentáře Disqus