Extraliga: Sokolové nakročili do finále

KCC Sokol České Budějovice – KK Brno  19:10 (8:8)

Korfbalisté Č. Budějovic a Brna se čtvrtý rok po sobě potkali v 1. kole play off. Statistika hovořila jasně pro Jihočechy, když pokaždé vyšli z tohoto měření sil vítězně. I když minulý rok si museli postup do finále vybojovat až ve třetím rozhodujícím duelu na brněnské půdě. Tentokrát semifinálová série začínala na palubovce Č. Budějovic. 

Domácí měli k dispozici kompletní kádr. Na druhou stranu hostům chyběl hrající trenér Jakub  Máša a nejlepší střelec 1. ligy  Martin Skála. Přesto zápas začali lépe brněnští, když se ujali vedení 2:0. Jihočeši i přes hlasité povzbuzování svých fanoušků nebyli schopni najít svůj rytmus a často chybovali v rozehrávce. Kvalitní obrana je však držela na dostřel od soupeře. Ve 18. minutě se za vyrovnaného stavu  zranil hostující Ondřej Fridrich, takže musel být vystřídán a zároveň domácí vystřídali do útočné formace ve snaze změnit obraz hry na útočné polovině. To se ukázalo jako rozhodující faktor pro další vývoj. Poločas ještě skončil remízou 8:8, ale v druhé části zápasu už jasně dominovali Jihočeši. Začala se jim dařit souhra a dávali si pozor na chyby v rozehrávce. Měli daleko více vyložených šancí, které se jim střídavě dařilo využívat, takže skóre v jejich prospěch narůstalo.  Hosté na druhou stranu nebyli schopni najít účinnou zbraň proti těsné obraně, takže s postupujícími minutami ztráceli sebevědomí a nedokázali se prosadit ani po vyložených šancích. Domácí tak vyhráli druhou půli jednoznačně 11:2 a  finále mají o zápas blíže.

 

Sestava a střelci:

KCC Sokol Č. Budějovice:

Krejčí - 6, Bláha – 6, Pešák – 4, Tsybyktarov – 1 (20. min Kracík), Klacková -1, Procházková – 1, Hurdálková (45.min Bínová), Boorová (20min. Berná) 

KK Brno:

Vávra – 1, Bušík – 2, Šedý – 3, Fridrich – 1 (18.min Ziegler), Škrobová – 2, Jonáková E. – 1, Fridrichová, Jonáková Š.(41.min Weissová)


Komentáře

komentáře Disqus