V Kolíně se odehrálo poslední kolo základní části Ligy mladších žáků

Dne 18.1.2014 se v Kolíně a dohrávala dlouhodobá část Ligy mladších žáků. Hrála se nesmírně zajímavá utkání a kdo se byl podívat, rozhodně nelitoval. Utkala se družstva Šenov, Kutná Hora A a z jižní skupiny Brno-Nový Lískovec. Brno hrálo o možnost pořádat jedno ze semifinálových kol.

M049   Kolín – Kutná Hora A 1:9 (0:5)

Kutná Hora nastoupila bez své nejlepší střelkyně a se třemi chlapci, Kolín hrál také jen se třemi chlapci a tak se dal, vzhledem k předchozím výsledkům , očekávat vyrovnaný souboj. To se také naplnilo, ovšem Kolín neproměňoval své šance, zatímco Kutná Hora trestala každou chybičku domácích. Kolín se prosadil až v úplném závěru krásnou střelou z dálky.

Koše: Szotkowský – Čihák 2, Šťastný 3, Nováková, Paďourová 3


M051   Kolín – Brno-Nový Lískovec 4:7 (2:2)

Také Brnu chyběl jejich nejlepší střelec. Utkání začal lépe Kolín a brzy se prosadil díky dobrému pohybu. Pak Brno otočilo, Kolín stačil do poločasu vyrovnat. Po přestávce šlo do vedení Brno, Kolín bleskově odpověděl. Pak přišla rozhodující část utkání, kdy Brno odskočilo na 3:6 a vedení udrželo až do konce.

Koše: Honzíček 2, Literová, Jánská – Butora 2, Pospíšilová 3, Kubů 2


M054   Šenov - Brno-Nový Lískovec 6:0 (1:0)

Brno povzbuzeno výhrou v prvním utkání nastoupilo na svého poněkud ztuhlého soupeře pěkně zostra. Výsledkem byla penalta, kterou však neproměnilo a tak se vedení ujal Šenov. Ani další penaltu Brno nedalo a tak se do přestávky odcházelo za hubeného skóre 1:0. Po přestávce zajímavý souboj pokračoval, Šenov se dostal do tempa a začal sázet jeden koš za druhým, Brno si zápas prohrálo zejména svou střeleckou nemohoucností, absence Adama se zde naplno projevila.

Koše: Palánek 2, Burkot 2, Adamus, Vernarská


M052  Kutná Hora A – Šenov 4:5 (2:1)

Zřejmě nejzajímavější zápas dne s velkou bojovností na obou stranách. Do vedení šli Středočeši a po vyrovnání se opět prosadila Kutná Hora. Boj o první místo v severní skupině pokračoval po přestávce, kdy šel do dvoukošového vedení Šenov. Kutná Hora srovnala a utkání bylo stále na vážkách. Nakonec Šenov přece jen strhl vítězství na svou stranu a může se tak radovat z prvního místa ve skupině.

Koše: Čihák, Šťastný, Nováková 2 – Palánek, Burkot 2, Vernarská 2


M053   Kutná Hora A – Brno-Nový Lískovec 11:8 (6:5)

Brno mělo poslední možnost zajistit si druhé místo v jižní skupině a podle toho také k zápasu přistoupilo. Bohužel jim opět chyběla přesnost v zakončení. Na vedoucí koš Středočechů dokázalo Brno odpovědět, pak ale Kutná Hora odskočila o tři koše. Brno zapnulo na plné obrátky, odměnou jim bylo srovnání stavu a pak šli dokonce do vedení. Jejich eufórii přibrzdily dva koše těsně před přestávkou. Vstup do druhého poločasu vyšel lépe kutnohorským, kteří opět odskočili o tři koše. Brno sice snížilo, ale další dva koše Kutné Hory utkání definitivně zlomily. Brno se tak muselo spolehnout v souboji o druhé místo ve skupině na zaváhání Českých Budějovic v Prostějově.

Koše: Čihák 2, Luňák 4, Šťastý 2, Němcová, Paďourová 2 – Butora 4, Tolar, Pospíšilová 2, Kubů


M050 Kolín – Šenov 1:5 (1:2)

Do posledního utkání dne nastoupili favorizovaní Moravané s jistotou výhry ve skupině poněkud ležérně. Naopak domácí po dlouhé pauze hráli s chutí a výsledkem byla penalta, kterou však neproměnili. A tak Šenov dvakrát trestal. Kolín hrál nadále velmi svižně a podařilo se mu do poločasu snížit. Ve druhém poločase trenér hostí musel své svěřence dlouho nabádat k aktivní hře. To se povedlo a hosté vstřelili tři koše. Nutno říci, že Kolín hrál opravdu dobře a nedal svou kůži lacino, jen ta střelba…

Koše: Dientsbier – Palánek 2, Burkot 2, Vernarská



Komentáře

komentáře Disqus