Bitva o Brno a všechny body do Kolína

Neděle 12.1. měla na programu dohrávku 4.kola Ligy starších žáků. V Brně se utkaly týmy, které okupovaly střed tabulky (4. KK Nový Lískovec Brno, 5. KK Brno a 6. VKC Kolín). Tato skutečnost rozhodně slibovala velmi vyrovnané souboje.

VKC Kolín - KK Brno  12:7 (8:3)

V prvním utkání nastoupilo KK Brno proti Kolínu. Hosté vstoupili do utkání velmi dobře a vybudovali si potřebný náskok. Domácím se nedařila kombinace a jejich útoky končily po 2-3 náhrách. Hráči Kolína proto drželi v poločase náskok 8:3, který v druhé části udrželi a zaslouženě vyhráli 12:7.

Holubová 1, Dvořák 3, Kreiner 6, Tluchoř 2 - Jemelíková 5, Pléhová 1, Šálek 1


KK Nový Lískovec Brno - VKC Kolín  4:5 (2:3)

Ve druhém utkání vyzval Kolín druhý brněnský tým z Nového Lískovce. I v tomto zápase začali lépe hráči Kolína, kteří si v poločase udržovali těsné vedení 2:3. Do druhého části však nastoupili bez Motákové, která dávala odpočinout svému kotníku. Tým tak hrál pouze v sedmi hráčích, přesto se držel v zápase a vyrovnaný výsledek 4:4. Kolínská Motáková se však v závěru utkání vrátila na hřiště a z pod koše rozhodla o druhé výhře svého týmu.

Pokorný 1, Drábková 1, Cupáková 2 - Motáková 1, Dvořák 1, Kreiner 1, Tluchoř 2


KK Brno - KK Nový Lískovec Brno  7:4 (5:4)

Bitva o Brno! Tak by se dalo nazvat poslední utkání dne. Úvod patřil hráčům KK Brno, kteří šli brzy do vedení 3:0. Tento stav jim dal potřebný klid do dalšího pokračování. Soupeři z Lískovce však velmi rachle snížili na rozdíl jednoho koše, na poločasových 5:4.
Za velmi bouřlivého povzbuzování obou brněnských fanouškovských táborů, celkem bylo asi 30-35 fanoušků, šli hráči naplno do každého souboje. Velmi pěkné akce však končily nepřesným zakončením. V druhém poločase se prosadili jen hráči domácího KK Brno a vyhráli tento velmi napínavý a krásný zápas 7:4. 

Jemelíková 4, Svobodová 2, Kovář 1 - Butora 2, Pospíšil 1, Drábková D. 1

 


Komentáře

komentáře Disqus