Okénko do Korfballeague – 4.kolo

Čtvrté kolo, které bylo jako první nevíkendové na programu letošního ročníku Korfballegue, připravilo divákům opět nádherné souboje a nádherná korfbalová představení. A pro hráče znamenalo jistou změnu rytmu, neboť se odehrálo pouhé tři dny po kole třetím a hned v sobotu je čeká kolo páté.

 

Fortuna - DVO 26:17

Zápas začal v rychlém tempu a po dvou donáškách vedli domácí rychle 2:0, ale hosté stejně rychle srovnali střelami z dálky na 2:2. A podobný průběh trval až do 20.minuty – tedy domácí šli do vedení, které DVO dotahovalo. Ale na konci prvního poločasu odskočili domácí na tříkošový rozdíl a odcházeli do šaten za příznivého stavu 12:9. A do druhého poločasu vstoupili též mnohem lépe než hostující tým a rychle vedli 16:10. Když pak ve 48.minutě zvyšoval nejlepší střelec zápasu Tim Heemskerk (7 košů) na 22:14, nebylo již pochyb o tom, kdo bude vítězem tohoto duelu.

 

LDODK - Blauw Wit 25:28

Nejpohlednější zápas kola s 53 koši se odehrál na hřišti LDODK (odkud je i dnešní průvodní snímek), kam přijel favorizovaný tým modrobílých z Amsterodamu pod vedením nejlepšího střelce Korfballeague Geralda van Dijka, který však tentokráte nebyl nejlepším střelcem zápasu (tím byl famózní André Zwart s 12 koši) a překvapivě ani nejlepším střelcem Blauw Wit, protože tím byl Otto Fabius s 8 koši. Přesto Gerald van Dijk mohl slavit vítězství a přiblížení Blauw Wit na dohled první čtyřky Korfballeague, která zajišťuje postup do play-off. LDODK předvedl výborný výkon, ale důležitější souboj je čeká tuto sobotu v Bennekomu na hřišti DVO, kde půjde o důležité body v boji o klidný střed tabulky.

 

KZ - Nic. 22:15

KZ, jako semifinalista minulého ročníku Korfballeague, dokázal vyhrát svůj první zápas až ve čtvrtém kole, a to ještě proti aktuálně nejhoršímu týmu. A vítězství se nerodilo příliš lehce, v poločase vedli domácí jen 10:7 a definitivně ve svůj prospěch jej zlomili až v průběhu druhé půle. Zajímavostí je zapojení hráčů z „B“ zemí do sestav obou týmů, kdy za domácí nastoupila Natasha Dawson z Anglie a za hosty pak Sven Mȕller, který je kapitánem německého národního týmu.

 

Dalto - PKC 20:28

Domácí tým nechtěl přijít o letošní neporazitelnost ani v zápase proti obhájci titulu z Papendrechtu a vstoupil do zápasu excelentně – vedl rychle 3:0 a v deváté minutě dokonce již 8:2 a ve 21.minutě ještě 14:9. Hosté se však již začínali dostávat do zápasu a poločas nakonec neměl vítěze a stav byl 15:15, když v poslední minutě první půle vyrovnával kapitána nejlepší střelec PKC Laurens Leeuwenhoek. Úvod druhého dějství byl pro domácí tým hrozivý, první koš dokázali vstřelit až po devíti minutách a sami mezitím šestkrát inkasovali. Mašinu jménem PKC nedokázaly zastavit ani dva oddechové časy Dalta v rozmezí 29. a 37.minuty. Dalto selhalo ve druhém poločase hlavně v útoku, protože dokázalo skórovat pouze pětkrát, a to na vítězství nad týmem jako je PKC nemůže stačit.

 

OVVO - TOP 19:21

Ve vyrovnaném souboji se rozhodovalo až na samém konci. Ještě ve 42.minutě byl stav vyrovnaný 17:17, ale pak zkušenější a aktuálně vedoucí tým tabulky odskočil a dovedl utkání k očekávanému vítězství. Bez zajímavosti není, že v tomto zápase se do střelecké listiny zapsalo všech 16 hráčů, kteří se objevili na hřišti a že dívky obou týmů dokázaly skórovat celkem 17x, což číslo v tomto ročníku velmi výjimečné.

 

Tabulka po čtvrtém kole:

1 TOP/Justlease.nl 8b. 96:74

2 PKC/Hagero 8b. 100:82

3 Fortuna/MHIR 6b. 90:75

4 Dalto/BNApp.nl 5b. 93:93

5 Blauw-Wit (A) 4b. 102:103

6 LDODK/AH 3b. 106:103

7 KZ/Hiltex 3b. 70:83

8 DVO 2b. 94:99

9 OVVO/De Kroon 1b. 72:89

10 Nic./Alfa-college 0b. 69:101

 


Komentáře

komentáře Disqus