Okénko do Korfballeague – 2.kolo

Po druhém kole nizozemské Korfballeague zůstaly na čele tabulky již pouze dva týmy s plným bodovým ziskem, a to PKC – jako obhájce titulu a TOP – mistr Korfballeague z roku 2011. Naopak až na sedmém místě, s pouhým jedním bodem za remízu v prvním kole, je několikanásobný mistr z let minulých KZ.

 

TOP – Blauw Wit       24:22

Začátek šlágru tohoto kola přinesl neuvěřitelnou přestřelku, když za první dvě minuty padlo 8 košů a hosté vedli 3:5, a to ještě nejlepší střelec Blauw Wit a aktuálně i celé Korfballeague Gerald van Dijk neproměnil penaltu. Domácímu týmu TOP se však během zápasu podařily dva neuvěřitelné obraty ve skóre, kdy v prvním poločase mezi 3. a 10.minutou šňůrou pěti košů otočil z 3:6 na 8:6 a na konci zápasu, kdy mezi 41. a 47.minutou otočil z 19:21 na 24:21 a tím celý zápas rozhodl a po dvou odehraných kolech se vyhřívá na čele tabulky.

 

LDODK - PKC          23:27

Domácí tým LDODK prověřil velmi mistrovský PKC, který celý první poločas musel pouze dotahovat náskok domácích, kteří v šesté minutě vedli již 3:0 a ještě v poločasové přestávce se mohli pyšnit vedením 15:14. Ve druhém poločase PKC přidalo, rychle se ujalo vedení – zejména díky dvojici reprezentantů Richard Kunst a Laurens Leeuwenhoek. Domácí však zbraně nesložili a ve 43.minutě snižoval nejlepší střelec LDODK André Zwart z penalty na rozdíl jediného koše 22:23. Následovaly dva zásahy PKC a dvě minuty před koncem opět André Zwart vykřesal jiskřičku naděje a snížil na 23:25, ale další koš již domácí nepřidali a kapitán PKC Laurens Leeuwenhoek dvěma koši v poslední minutě stanovil konečný výsledek.

 

KZ – Dalto                 18:25

KZ oslavilo návrat prvního ze zraněných klíčových hráčů – do hry poprvé v tomto ročníku zasáhl reprezentant Tim Bakker, ale do listiny střelců se zapsal pouze jednou. Hrdinou zápasu se tak stal Bart Nieuwenweg, který několik sezón působil právě v týmu KZ a nyní přijel do haly Koog Zaandijk jako lídr hostujícího celku a s osmi koši byl jednoznačně nejlepším střelcem a hráčem zápasu.

 

Fortuna  – Nic.           23:18

Domácí Fortuna zvládla roli papírového favorita a prakticky celý zápas udávala tempo hry a byla ve vedení (pouze ve 12.minutě hosté jedinkrát vedli, když po střele svého nejlepšího střelce Friso Doelmana, který celkem zaznamenal 6 košů, bylo na ukazateli skóre 6:7). V poločase vedla Fortuna 12:10 a v průběhu druhého dějství rozdíl ve skóre postupně narůstal a domácí v poklidu dokráčeli k povinné výhře.

 

DVO - OVVO             27:13

DVO ve své hale v Bennekomu deklasovali nováčka čtrnácti košovým rozdílem, ale něco takového jistě diváci ještě během poločasové přestávky nečekali. Domácí se trápili a po střelecky chudém prvním poločase prohrávali 8:9. Ani začátek druhého poločasu nenasvědčoval nějaké změně a ve 29.minutě po střele Henka Fokkera vedli hosté 9:11. Pak však přišla neuvěřitelná desetiminutovka v podání DVO, kdy vstřelili domácí deset košů v řadě a cela rozprášili úpornou defenzívu hostujícího celku (po 3 koších v této šnůře zaznamenali dva excelentní střelci domácích – Jos Roseboom a Momo Stavenuiter) a ve 38.minutě bylo rozhodnuto - 19:11 a zápas se dohrával jako exhibice v podání domácích.

 

Tabulka po druhém kole:

1          TOP/Justlease.nl                     4b.       49:37

2          PKC/Hagero                           4b.       49:43

3          Dalto/BNApp.nl                    3b.       52:45

4          DVO                                       2b.       59:47

5          Fortuna/MHIR                       2b.       42:40

6          Blauw-Wit (A)                       2b.       56:56

7          LDODK/AH                         1b.       51:54

8          KZ/Hiltex                               1b.       38:45

9          OVVO/De Kroon                  1b.       33:47

10        Nic./Alfa-college                    0b.       33:48

 

 

Nejlepší střelci po druhém kole:

1.         Gerald van Dijk          Blauw-Wit                  20košů

2.         Momo Stavenuiter      DVO                          17košů

3.-5.     Erwin Zwart               LDODK/AH              15košů

            Jos Roseboom            DVO                          15košů

            Tim Heemskerk          Fortuna/MHIR           15košů

 

  Záznam utkání DVO - OVVO


Komentáře

komentáře Disqus