1. kolo ČKE: Znojmo x Brno

První kolo ČKE ve Znojmě - TJ Znojmo MS YMCA vs KK Brno 15:19 (9:11)

V sobotu 5.10 se ve znojemské hale konalo první kolo nejvyšší české korfbalové soutěže, v tomto utkání se střetly celky ze Znojma a Brna. Do začátku zápasu vkročili lépe domácí, kterým se hned v prvních minutách podařilo skórovat a dostat se do vedení. To si ale nedokázali dlouho udržet a výsledek byl po zbytek prvního poločasu vyrovnaný. Koše padaly na obou stranách až do konce a poločas skončil za stavu 11:9 pro Brno.
Brněnští nechtěli svou „nadvládu“ v zápase ztratit, a tak nenechávali průběh utkání jen tak. Znojemští se ale snažili vyrovnat se bodově svému soupeři, což se jim v některých chvílích dařilo. Trenéři si mohli také poprvé vyzkoušet nový způsob střídání, vratné i to nevratné. Druhá polovina se odehrála v podobném stylu, tak jako ta první. Hráči Brna si svůj náskok dokázali uhlídat až do konce utkání, i přes to, že znojemští ke konci zabojovali a pár košů si ještě připsali. První utkání sezóny vyhráli brněnští, kteří si odvezli 2 body do tabulky.

Střelci: Brno : Jonáková E. a Šedý (4), Visser a Máša  (3), Fridrichová (2), Jonáková Š. a Vávra (1).
           Znojmo : Žák I. (6), Podzemský a Malačková (3), Nguyen, Zábojová a Mostbeková (1).

KLR - TJ Znojmo MS YMCA vs. KK Brno 9:17 (4:11)
Chvilku po odehraném zápase následovalo utkání ligy rezerv. Celý zápas byl z pohledu hráčů i fanoušků odlehčený a hra vypadala úplně jinak než ta z předešlého zápasu. Brněnské neopustila střelecká kondice a tak hned ze začátku využívali jednu šanci za druhou. Zato u znojemského týmu panovalo zklamání z prvního zápasu. Pár minut od začátku si Brno hned vybojovalo náskok 3:0, který se Znojmu povedlo v dalším útoku stáhnout na 3:2. Tyto útoky byly jedny z posledních, které přinesli znojemským body, do konce poločasu totiž dominovalo Brno, které v poločase vedlo 11:4. Druhý poločas měl bohužel pro hráče Znojma podobný průběh jako ten první. Koše nepadaly tak často, ale i tak si Brno dokázalo hru ohlídat a zápas vyhrálo 17:9.

Střelci: Brno : Jonáková Š. a Skála (4), Máša (3), Weissová a Šedý (2), Jonáková E. a Visser (1).
           Znojmo : Podzemský (4), Ferkovičová (2), Malačková, Šebelová a Zábojová (1).

 

Autor: Gabča Filipovszká


 


Komentáře

komentáře Disqus