MAYOR CUP 2013 - semifinále

 

Česká republika U21 – TJ Znojmo MS YMCA 5:7 (po poločase 3:5)

Po vítězství ve všech zápasech sobotního programu, kdy se hrály základní skupiny a kdy reprezentanti obdrželi slova uznání od realizačního týmu a rovněž od předsedy Českého korfbalového svazu Daniela Valeše, který v České republice pozorně sledoval výsledkový servis a vyjádřil podporu snažení našeho reprezentačního výběru a rovněž i dalším českým družstvům zastoupeným na tradičním mezinárodním turnaji, vstoupili naši reprezentanti s odhodláním i do bojů medaile.

Vítězná sestava ze soboty došla několika malých změn, a tak do útoku šli Marek, Tsybyktarov, Kolářová, Hurdálková D. a do obrany Vyroubal, Šimek, Čejková, Hurdálková  T .

Zápas začal ve vysokém nasazení, kdy obrany nedávaly téměř žádný prostor, a tak první koš padl až v páté minutě zápasu a k první změně stran došlo až po sedmi minutách hry za stavu 0:2. Druhá čtyřka dokázala během nedlouhé doby srovnat díky úspěšným střelám Šimka a kapitánky Čejkové a pět minut před koncem poločasu dokonce Kolářová poprvé poslala českou reprezentaci do vedení, které téměř okamžitě vrátily Znojmu zkušení internacionálové Podzemský a Malačka. V poločase tak bylo skóre 3:5 ve prospěch čtvrtého týmu loňského ročníku České korfbalové extraligy.

Druhý poločas začal opět s maximálním nasazením, kdy obranná práce obou týmů převyšovala tu útočnou. Skóre se opět měnilo až po pěti minutách, kdy zvyšoval znojemský náskok Jiří Podzemský.  Reakce českého týmu byla rychlá a Denisa Kolářová vrátila český tým zpět do hry. Sedm minut před koncem zápasu vybojovala Denisa Čejková penaltu a Alexander Vyroubal snížil na rozdíl jediného koše 5:6. Opět následovala reakce od těch nejzkušenějších – Petr Malačka (držitel stříbrné medaile z Mistrovství Evropy 2002 a několikanásobný mistr ČR) z velké dálky vrátil dvoukošový náskok znojemskému týmu.  Českému týmu už nezbyl čas  na obrat v utkání, ve kterém bojovali na hranici svých možností.

Koše za ČR: 2 – Kolářová, 1 - Čejková, Šimek,  Vyroubal


Komentáře

komentáře Disqus