Ohlédnutí za první přípravou

Během uplynulého víkendu začala příprava všech mládežnických reprezentačních výběrů. V Kostelci nad Černými lesy se pod vedením trenéra Hennieho Baase sešla reprezentace do 16 let a v Chlumci nad Cidlinou pak současně reprezentace do 19 let a do 21 let, které vedou jako hlavní trenéři David Konečný a Ivo Kracík. U všech reprezentací se jednalo o první ze série přípravných akcí, které jsou naplánovány v této sezóně, která má vrchol ve formě Světového poháru pro výběry do 16 let a do 19 let a v Mistrovství Evropy hráčů do 21 let, které se bude konat v květnu 2014 v Turecku.

Obě přípravné akce navštívil rovněž člen VV ČKS Lukáš Filip, který má na starosti reprezentační výběry a informoval všechny reprezentanty o programu, cílech a důležitosti důstojné a úspěšné reprezentace České republiky v následujících letech.

Soustředění v Kostelci se zúčastnilo 18 hráčů, v Chlumci se sešlo 19 hráčů – v obou případech se jedná o širší výběry, které budou ještě během sezóny doplňovány a upravovány. Na obou reprezentačních akcích šlo především o nastavení vzájemné spolupráce, poznání hráčských dovedností, by trenéři zjistili, na čem mohou stavět a s čím budou muset pracovat v první řadě.

Soustředění v Chlumci bylo navíc již nominačním na první zahraniční výjezd, protože reprezentace do 21 let se zúčastní Mayor Cupu ve slovenské Prievidze na konci září.

Autor: Lukáš Filip


Komentáře

komentáře Disqus