Korfbalový ELBE CUP 2013 se opět povedl

V sobotu 7. 9. 2013 se v Děčíně uskutečnil za nádherného počasí již 16. ročník nejstaršího korfbalového turnaje ELBE CUP, který byl letos věnován 25 letům korfbalu nejen v Děčíně,  ale i v Čechách.

Turnaj proběhl na jediném venkovním „korfbalovém“ hřišti v České republice – hřišti TJ  Slavoj Děčín v Chrochvicích a zúčastnilo se ho 5 týmů z celé republiky.

V základní skupině se hrálo systémem každý s každým: TKC Děčín, KCC Sokol České Budějovice, KK Brno, VKC Kolín a SK Respo Kutná Hora. Bodový

součet pak rozhodl, kdo bude hrát o konečné třetí a první místo.

Na posledním, pátém, místě skončilo družstvo z Kutné Hory, pro které již účast na turnaji byla velkým úspěchem. O bronzovou příčku proběhl boj mezi domácími Tukany a Českými Budějovicemi. V zápase bohužel domácí nenavázali na slibné výkony ze skupiny a po prohře

5:12 skončili čtvrtí.

Ve finále spolu o zlato bojovaly kluby z Kolína a Brna. Byl to zápas dvou naprosto rozdílných poločasů. Málokdo by v poločase vsadil na Brno, neboť to prohrávalo 2:6 a vůbec se nemohlo dostat do zápasu. Ale Kolín, zřejmě pod dojmem jasného vedení, neudržel koncentraci a prohrál nakonec 10:12. Máme tu tedy nového vítěze, který se tak rok bude pyšnit velkým putovním pohárem.

Podtržením dominance Brna jsou i oba držitelé titulů nejlepších střelců turnaje. Jako již tradičně to byla Eliška Jonáková s 15 a poprvé Jan Šedý s 12 koši.

Vyhlášení výsledků, předání pohárů a dalších cen byl přítomen pan Aleš Röhrich, který patří k zakladatelům korfbalu z Čechách a dále pan Milan Schwarz, president IKF Europe. Turnaj byl zakončen tradičním „hodnocením“ pod širým nebem.

Velké díky patří všem, kteří pomohli s organizaci celého turnaje a městu Děčín za podporu.

Celkové výsledky:

1. Korfbal Klub Brno

2. VKC Kolín

3. KCC Sokol České Budějovice

4.TKC Děčín

5. SK Respo Kutná Hora

 

Zapsal: Milan Schwarz


Komentáře

komentáře Disqus