Derby jak řemen. O dorostenecký titul se poperou dva brněnské týmy

Finále České dorostenecké korfbalové extraligy bude mít zvláštní náboj. Sobotní druhé semifinálové bitvy totiž určily, že o titul si to už tuto neděli v Prostějově rozdají dva brněnské týmy. Jak Korfbal klub, tak i Nový Lískovec do finále proklouzly nejrychlejší možnou cestou. Prvně jmenovaný přidal doma druhou těsnou výhru nad Šenovem, Novému Lískovce v Náchodě k postupu také stačil pouze jeden duel a raduje se z vítězství 2:0 na zápasy.

2. SEMIFINÁLE V BRNĚ

Dva nervydrásající zápasy, ale finále je doma. To si mohou říct v brněnském Korfbal klubu. Po venkovní výhře 13:12 přidali Jihomoravané v sobotu doma i druhý kýžený úspěch a mohou se těšit na utkání o nejvyšší příčku. Druhé semifinále však nebylo pro slabší povahy. Výhru 12:11 pro domácí celek trefila v infarktovém závěru jedna z nejmladších brněnských korfbalistek Anna Drobníková.

Šenov přitom ještě dvě minuty před koncem vedl o jeden koš a vypadalo to, že semifinálové soky rozsoudí až třetí vzájemný duel. Hosté měli několik šancí zvrátit zápas na svou stranu, jenže je nevyužili a Brno je za to potrestalo.

Jan Šedý (trenér, Brno): „Myslím, že v obou zápasech jsme herně byli o trochu lepší. Bohužel se nám moc nedařilo střelecky, takže to bylo hodně napínavé. Do finále musíme na střelbě ještě zapracovat. V sobotu při nás na konci stáli všichni svatí, Anna Drobníková dala zatím svůj nejdůležitější koš v kariéře. Ve finále čekám velké emoce. Jsem rád, že na nás Lískovec vyšel až ve finále, umí se na nás vyhecovat. Je trochu škoda, že dva brněnské týmy odehrají finále v Prostějově, ale už pořádáme vyvrcholení snad každé kategorie a na dorost to nevyšlo. Brno se kromě první ligy dostalo ve všech kategoriích do finále, z čehož máme radost.“

Kristýna Holubčíková (hráčka, Šenov): „Na obě semifinále jsme se dobře připravili. Tak vyrovnané zápasy jsme s Brnem za celou sezonu neodehráli. Před utkáními jsme vždy měli malá minisoustředění, kde jsme si řekli důležité věci, které nám pak pomohly. Sobotní zápas rozhodla naše hloupá chyba v obraně, což je škoda. Neřekla bych však, že by nás soupeř zvlášť předčil, i když mu to moc nepadalo.“

Brno, KK U19 : Šenov, KC - ZŠ U19  12:11

Poločas: 8:5. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Literová Anna 4, Dlapa Marek 3 - Holubčíková Kristýna 6.

Konečný stav série: 2:0

2. SEMIFINÁLE V NÁCHODĚ

Postup do semifinále slavili na poslední chvíli, teď se mohou těšit na boj o zlato. Korfbalisté Nového Lískovce zdolali Náchod znovu o čtyři koše, tentokrát zvítězili 21:17 a pro někoho možná trochu překvapivě ovládli stejně jako jejich finálový vyzyvatel celou sérii 2:0 na zápasy.

V náchodské hale však rozhodně nešlo o jasnou záležitost. Domácí tým chtěl sérii jednoznačně natáhnout, o poločase svítilo na tabuli vyrovnané skóre 10:10, jenže pak začal mít trochu navrch Nový Lískovec a dokonal svůj postup.

Markéta Cupáková (hráčka, Nový Lískovec): „Postup na dva zápasy jsme rozhodně nečekali, i když před cestou do Náchoda jsme vyhlašovali, že tam jedeme odehrát jen jeden duel. Nebylo to však vůbec jednoduché, hrála se vyrovnaná partie až do konce. Šlo o velmi vypjatý souboj a obdivuji i rozhodčího, který to sám zvládl, já bych to pískat nechtěla. Musím vyzdvihnout fakt, že jsme se v jednotlivých čtyřkách skvěle sehráli. Konečně hrajeme jako tým. Ani nám moc nevadí, že na finále pojedeme do Prostějova, cesty vlakem máme rádi.“

SK Plhov Náchod U19 - Brno, KK Nový Lískovec U19 17:21

Poločas: 10:10. (pozn.: podrobné statistiky nebyly v době uzávěrky článku vloženy do systému)

Konečný stav série: 0:2


Komentáře

komentáře Disqus