U17: Přípravné utkání odhalilo nedokonalosti.

U17 vs Prostějov - 4:9 (1:6), 7:9 (3:3)

Místo ranního tréninku byl pro reprezentanty připravený zápas s Prostějovem.

„Na začátku zápasu jsme byli zakřiknutí a ze soupeře jsme měli respekt. Poté jsme ale zjistili, že je soupeř hratelný, a v některých pasážích jsme s nimi dokázali udržet krok. I přes velkou snahu a dlouhodobou práci s těmito nejmladšími reprezentanty je mezi U17 a prostějovským soupeřem vidět věkový rozdíl, počet let věnovaným korfbalu a celkové zkušenosti se silným protivníkem.“ Popsala výkon lvíčat Klára Zábojová.

„Stále je velký počet slabých míst, na které je potřeba se soustředit v trénincích a zlepšovat je. U některých hráčů je největší problém v hlavě a v pozitivním, dopředném myšlení. Doufáme, že ta dvě přípravná utkání s Holanďany a Němci před ostrým startem celého Světového Poháru nás posunou zase o několik levelů výše, napomůžou psychice a dovedou tak k lepším turnajovým výsledkům.“ Shrnul Patrik Nguyen.

 

V rámci odpoledního tréninku byl kladen důraz na schopnost využít prostoru kolem sebe a kolem koše, hrát víc dokola a vnímat všechny hráče na hřišti. Do večerního tréninku chceme zapojit volné hody zejména z pohledu bránících hráčů a ve hře pak použít všechna cvičení z předchozího bloku.

Po večerním tréninku je pro hráče připravena i chvilka relaxace v podobě vířivky.


Komentáře

komentáře Disqus