Velký korfbalový turnaj základních škol v rámci Kolínských sportovních her 2017

Ve čtvrtek 8.června se v kolínské hale TJ Agro konal turnaj základních škol v korfbalu, jehož výsledek se započítával do celkového skóre škol soutěžících na tradičních Kolínských sportovních hrách.

Korfbalového turnaje se účastnilo celkem 20 korfbalových družstev z deseti základních škol z Kolína a blízkého okolí, které vedli i slavní kolínští korfbalisté z let minulých jako Jitka Motáková, která byla nejlepší českou hráčkou v devadesátých letech či nejúspěšnější reprezentační trenér české historie Jan Kӧnigsmark. Soutěžilo se dvou kategoriích – v kategorii přípravek U9, kde hráli žáci druhých a třetích tříd a v kategorii minižáků U11, která je určena pro žáky čtvrtých a pátých tříd. V obou zmíněných kategoriích byla družstva rozlosována do dvou pětičlenných skupin, z nichž vždy nejlepší dvě družstva postoupila do boje o poháry a medaile.

Celkem bylo během korfbalem nabitého dne ve skvělé atmosféře odehráno 58 korfbalových utkání a z vítězství v kategorii nejmladší se radovala 2.ZŠ Kolín před 5.ZŠ Kolín. V kategorii U11 pak v těsném souboji zvítězila 1.ZŠ Kolín před 4.ZŠ Kolín.

Konečné pořadí kategorie U9:

1.místo – 2.ZŠ Kolín

2.místo – 5.ZŠ Kolín

3.místo – 1.ZŠ Kolín

4.místo – ZŠ Týnec, 5.místo – ZŠ Velim, 6.místo – 4.ZŠ Kolín, 7.místo – 3.ZŠ Kolín, 8.místo – 7.ZŠ Kolín, 9.místo – 6.ZŠ Kolín, 10.místo – ZŠ Zásmuky

Konečné pořadí kategorie U11:

1.místo – 1.ZŠ Kolín

2.místo – 4.ZŠ Kolín

3.místo – 5.ZŠ Kolín

4.místo – ZŠ Týnec, 5.místo – ZŠ Velim, 6.místo – ZŠ Zásmuky, 7.místo – 6.ZŠ Kolín, 8.místo – 7.ZŠ Kolín, 9.místo – 2.ZŠ Kolín, 10.místo – 3.ZŠ Kolín

 


Komentáře

komentáře Disqus