Kuřim již má korfbal na obou svých základních školách

V Kuřimi u Brna se zapojila i druhá základní škola do projektu Školního korfbalu. V tomto týdnu tak ZŠ Tyršova absolvovala 2 ukázkové dny, čímž navázala na dřívější ukázky ze začátku května na ZŠ Jungmannové.

V úterý 30. a ve středu 31. května tak proběhlo 12 ukázkových hodin ve výuce tělesné výchovy. Korfbalovou výuku celkem absolvovalo všech 16 tříd od třetího až po osmý ročník. Místním dětem se korfbal zalíbil a překvapivě i na druhém stupni vzbudil tento sport velký zájem a to hlavně svým základním pravidlem o spolupráci holek a kluků ve stejném týmu. O ukázky se zajímala především školní tělocvikářka, paní učitelka Pospíšilová, která dostala dobré reference od druhé kuřimské základní školy, kde se taky konaly 2 ukázkové dny v prvním květnovém týdnu.

V zájmu obou kuřimských škol a hlavně i dětí je vytvoření korfbalového kroužku od příštího školního roku alespoň na jedné z těchto škol, aby měli děti možnost hrát korfbal ve svém vlastním městě. Věříme, že tomu budou nápomocni i bývalí hráči, kteří s korfbalem v Kuřimi začínali již na začátku devadesátých let. Od dalšího školního roku by tak mohla začít i meziškolní korfbalová soutěž přímo v Kuřimi.


Komentáře

komentáře Disqus