Reprezentace do 17 let: předposlední soustředění

O víkendu 26. – 28. května proběhlo v Kostelci na Hané jedno z posledních soustředění naší nejmladší reprezentace, reprezentace do 17 let.

Z důvodu zranění či omluvenek na poslední chvíli dostali někteří hráči ještě druhou šanci na to, aby zabojovali o svá místa na výsluní. Celkově tedy 20 hráčů muselo prokázat, že do toho nejužšího reprezentačního výběru patří, i tak jich bylo vybráno pouhých 16.

Během pátečního tréninku trenérský kvartet Máša, Zábojová, Nguyen, Maňáková byl ochromen výkony jednotlivých hráčů. Všichni očekávali, že navážeme na kvalitní přípravu z dubnového soustředění v Holandsku, bohužel zklamání na obou stranách bylo patrné. Hráčům skončila domácí sezóna, tím i pravidelné tréninky a celkové korfbalové nasazení. Práce na celé soustředění bylo nemálo.

Naštěstí od sobotního dopoledne se zase vše dostávalo do normálu, hráči se postupně zlepšovali a rozvzpomínali se na cvičení, která dělali s Wimem Bakerem v průběhu velikonočního výjezdu do Drachtenu. Tréninky byly zaměřené na rozvoj všech dovedností. Ať už se jednalo o útok, postavení asistenta, práce doskokového hráče nebo pak o obranu.

Čím víc se blížil konec soustředění, tím více práce měli trenéři z hlediska rozhodování o postupující šestnáctce hráčů. Kromě herní činnosti byla kritériem i fyzická zdatnost. Hráče totiž čekalo tělesné přezkoušení – 12minutový běh, sprinty, kliky, sed-lehy atp.

Konečné rozhodnutí padlo po nedělní dávce korfbalu. Postupujícími se stali: Lukáš Macek, Vendula Vernarská (KC – ZŠ Šenov), Vojtěch Ošťádal, Nikola Lorencová (SK RG Prostějov), Adam Leznar, Nela Kubů (Brno Nový Lískovec), Martin Jiřička, Marek Štěpánek, Kateřina Nevludová (České Budějovice), Adam Lorenz, Sára Sahatciu (KK Brno), Jan Toufar (Znojmo MS YMCA), Jakub Novotný, Klára Nováková, Lucie Šrůtová (Náchod Plhov), Anna Literová (VKC Kolín).

Následující soustředění je plánováno jen týden před Světovým pohárem, tj. v půlce června. Teprve tam padne konečné rozhodnutí, kdo pojede do Schijndelu.


Komentáře

komentáře Disqus