Korfbalový kemp U17 – první den

Autobus vysadil v Drachtenu nejmladší část reprezentace už v devět hodin ráno, tedy asi hodinu a půl před plánovaným příjezdem. Aby ale tento volný čas všichni dostatečně využili, vydali se před obědem na krátký zhruba 3,5km výběh.

Na obědě jsme také přivítali Wima Bakkera, který nám v průběhu celého kempu bude pomáhat s tréninky i s koučováním zápasů.

První trénink byl zaměřen zejména střelecky, v rámci druhého se hrálo 4x4 a připravovalo se na nadcházející utkání.

Všech 24 hráčů nastoupilo proti velmi dobrému týmu Havic. Ten v minulých letech vyhrál korfbalovou ligu do 15 let. Výkon lvíčat byl rozhodně lepší než v loňském roce. Byli soustředěnější, nebáli se, neustále se snažili zakončit svůj útok úspěšnou střelou a rozhodně svému soupeři nedávali nic zadarmo. I přes to se pár chyb jak v útoku, tak obraně našlo. Přesnější a rychlejší přihrávky, obrana asistenta a zejména kvalitní střelba. To je pár z námětů, kterými se povětšinou zítra bude Wim i čeští trenéři zabývat.

Na zítra jsou tedy plánovány opět dva tréninky, výlet do centra Drachtenu a večer utkání proti zhruba stejně starým protihráčům z místního celku


Komentáře

komentáře Disqus