Přes slzy k titulu. Mladší žáci Prostějova vybojovali republikový primát

Rozhodující zápas. V cestě jim stojí soupeř, kterého obvykle porážejí. Jenže prostějovským mladším žákům v důležitém duelu finálového turnaje proti korfbalovým vrstevníkům ze Znojma svazuje ruce nervozita a poločas největší adept na titul prohrává 1:6. „Na děcka padl ohromný blok. V poločase se mi čtyři rozbrečely. Museli jsme navodit zpět vítěznou atmosféru,“ líčil prostějovský stratég Martin Šnévajs dramatické okamžiky nedělního klání.

Prostějovští se nesesypali a burcování pomohlo. Chytli se košem na 2:6 ihned po nástupu do druhé půle a utkání nakonec dovedli k remíze 8:8. Jelikož Znojmo už před tím ztratilo za remízu s Brnem, Prostějov kráčel k titulu. Stačilo mu k tomu pak jen zvládnout poslední zápas dne s Brnem. To se nakonec mladým Hanákům po výsledku 10:7 podařilo. „Se Znojmem to byl neuvěřitelný duel. Finálové turnaje bývají zrádné, my jsme v nich museli, zatímco soupeři mohli jen překvapit. Nepříjemné bylo, že Brno celý rok hrálo svou skupinu a představilo se až na finále. Moc jsme nevěděli, co čekat, nakonec to však vyšlo. Získali jsme v mladších žácích třetí titul z posledních čtyř let a nejvíc mě těší fakt, že letos na tom má zásluhu úplně nový tým,“ radoval se Šnévajs.

Za prvním Prostějovem a druhým Znojmem se srovnalo třetí Brno a čtvrtý skončil v domácím prostředí Náchod, který prohrál všechny tři své zápasy. „Nedokázali jsme plně využít náš potenciál. Ale celý den byl k vidění napínavý a krásný korfbal. Žádný zápas nebyl nudný a až poslední klání rozhodlo o titulu. Je třeba poděkovat i rozhodčím Jiřímu Šuhajovi a Ondřeji Fridrichovi, kteří předvedli parádní výkony,“ hodnotila finálový turnaj domácí trenérka Jaroslava Pavlovičová.

 

Výsledky finálového turnaje:

Brno, KK U13 - Prostějov, SK RG U13                                     7:10 (3:4)

SK Plhov Náchod U13 - Modří Sloni YMCA Znojmo U13         4:13 (3:7)

Modří Sloni YMCA Znojmo - U13 Prostějov, SK RG U13         8:8 (6:1)

SK Plhov Náchod U13 - Brno, KK U13                                     4:8 (2:6)

Modří Sloni YMCA Znojmo - U13 Brno, KK U13                       7:7 (4:2)

SK Plhov Náchod U13 - Prostějov, SK RG U13                       4:13 (2:9)

 

Konečné pořadí Korfbalové ligy mladších žáků:

1. Prostějov

2. Znojmo

3. Brno 

4. Náchod


Komentáře

komentáře Disqus