U 19 World Cup 2017 se již blíží. Milan Čejka hovoří o přípravě a očekáváních na turnaji.

Již ve středu se reprezentační výběr hráčů do devatenácti let vypraví do Leeuwardenu na tradiční U 19 World Cup. Hlavní trenér Milan Čejka hovoří o přípravě a očekáváních na turnaji.

Celé přípravné období bylo pro nás všechny určitým způsobem „poznávací“, kdy jsme získávali poznatky a snažili se je co nejefektivněji využít pro sportovní růst každého z hráčů. Poslední soustředění bylo zaměřeno nejen na samotnou sportovní výkonnost, ale i sehranost a schopnost reagovat na změny systémů nebo taktiky soupeře. Jeden z tréninků jsme také využili k prověření technických a fyzických schopností hráčů. Prvním ostrým testem pro nás byl už předvánoční turnaj Challenge v Rotterdamu, kde jsme mohli poměřit své síly s těmi nejlepšími týmy. Již tady se projevila určitá nesehranost či taktická nevyspělost nejen týmu, ale i jednotlivců. Právě proto jsme se na týmovou komunikaci snažili zaměřit i v poslední fázi přípravy. Na základě těchto poznatků jsme se sestavili tým, který jak doufáme bude schopen konkurovat soupeřům na turnaji v Leewardenu. Vzhledem k systému turnaje i soupeřům ve skupině rozhodně nebude jednoduché uspět, ale pokud předvedeme kolektivní výkon bez větších chyb, můžeme sehrát vyrovnané partie. Silnou stránkou tohoto výběru je rozhodně týmový duch, ale oproti předchozím campům také znatelně zvýšené nasazení. Pro nás je pak velkou motivací, pokud získané zkušenosti dokáží tito hráči v klubech nebo na mezinárodních akcích „prodat“. Našim prvotním cílem byl progres i kvalitativní vývoj jednotlivců v této věkové kategorii a minimálně v tomto směru pozitivní odezvu vidíme.

Již nyní cítíme, že pro naplnění našich představ je třeba nejen vyšší porce společné přípravy, ale i osobní tréninkový přínos každého z hráčů mimo soustředění!

Brzy začneme plánovat další reprezentační etapu, kde chceme na uplynulou práci navázat a doplnit tento tým o další hráče za ty odcházející. Na základě získaných zkušeností proto připravujeme nejen více tréninkových bloků, ale zároveň cítíme nutnost přípravných zápasů a konfrontaci s týmy „B-zemí“, případně s některými holandskými výběry stejné kategorie. To je však hudba budoucnosti. Momentálně se chceme soustředit na samotný turnaj.


Komentáře

komentáře Disqus