Ze třetího obvodního kola Školního poháru postoupily 2 školy ze Starého Lískovce

V pátek 24. února se na ZŠ Arménské v Brně-Bohunicích sešly 4 školy, aby bojovaly o 2 postupová místa do městského finále Korfbalového poháru. Kromě domácí školy to byly další 3 školy z městské části Starý Lískovec - ZŠ Bosonožská, ZŠ Elišky Přemyslovny a ZŠ Labská.

První zápas mezi Arménskou a E.Přemyslovny byl typickým prvním zápasem turnaje, zodpovědné obrany a nervózní útoky. Proto fotbalová výhra 1:0 potěšila hosty ze ZŠ Elišky Přemyslovny. Druhý zápas přinesl derby Starého Lískovce. ZŠ Labská v něm lehce porazila Bosonožskou výsledkem 4:0. V dalším zápase se favorit z Labské trápil nejvíc, soupeře z Elišky Přemyslovny porazil jen o jediný koš. Vyrovnané klání přinesl i zápas mezi Arménskou a Bosonožskou. Domácí se drželi o krok vpřed, ale hosté dokázali dotáhnout. V závěru si Arménská pohlídala vítězství 3:2. V předposledním zápase se utkali účastníci loňského finálového kola, Bosonožská a Elišky Přemyslovny. Větší kvalitu ukázaly děti ze ZŠ Elišky Přemyslovny a vyhrály 4:2. V posledním zápase ještě mohla domácí Arménská zabojovat o postup, favorit z Labské však žádné překvapení nedopustil a vyhrál suverénně 6:0.

Výsledky:

Arménská - Elišky Přemyslovny 0:1, Bosonožská - Labská 0:4, Labská - Elišky Přemyslovny 3:2, Arménská - Bosonožská 3:2, Bosonožská - Elišky Přemyslovny 2:4, Arménská - Labská 0:6

Pořadí:

1.místo ZŠ Labská 6 bodů

2.místo ZŠ Elišky Přemyslovny 4 body

3.místo ZŠ Arménská 2 body

4.místo ZŠ Bosonožská 0 bodů

 

Nejlepší střelkyní se stala se 3 koši Sofie Chovan ze ZŠ Elišky Přemyslovny a nejlepším střelcem byl Adam Vaník ze ZŠ Labská se 4 koši.

Do městského finále tedy postupují ZŠ Labská a ZŠ Elišky Přemyslovny.

Fotky z vyhodnocení turnaje najdete zde.


Komentáře

komentáře Disqus