U17: vyvrcholení soustředění ve Velké Bystřici

Poslední den soustředění se nesl v duchu očekávaného napětí. Po dopoledním tréninku se hráči měli dozvědět, kdo z nich dál postupuje do užšího reprezentačního výběru. Ten v dubnu pojede do holandského Drachtenu změřit své síly s tamními kluby.

Dopolední trénink byl zaměřen zejména na činnost pod košem a na udržení si doskoku. Druhá půle tréninku vyvrcholila utkáním dvou nejlepších dvojic o celkové prvenství v tréninkovém miniturnaji. V tomto minifinále se utkal již ostřílený reprezentační tým MiniMax ve složení Anna Literová a Sheldon Cooper alias Martin Jiřička s nováčky Kevinem Jakubem Šťastným a Josefem Valentou. Tým, který dříve dosáhnul pěti bodů, vyhrál. Utkání však skončilo za stavu 4:1, kdy všichni padli vyčerpáním.
V další soutěži Na krále se na konci sešli Marek Dlapa a Jiří Moc. Finále bylo velmi napínavé. V úvodu vedl hlavně Marek, kterému stačilo jen vstřelit poslední koš, jenže minul, takže se Jirka opět dostal k šanci. Ten ji proměnil a stal se králem druhé skupiny střelců.

Po tréninku už zbývalo jen jediné, to nejtěžší. Vybrat ty, kteří budou dál pokračovat do Drachtenu, a ty, kteří budou čekat jako náhradníci pro případ, že se některý z hráčů či hráček nebude moci dubnového výjezdu zúčastnit. Seznam nominovaných naleznete na úvodní stránce reprezentace do 17 let.

Důležité je říct, že všichni participanti odvedli vynikající práci. Snažili se, zlepšovali se hned od prvního tréninku a na všech bylo vidět, jak se chtějí dostat dál. A i když se to tentokrát nepovedlo, rozhodně s nimi budou trenéři počítat i do dalšího soutěžního ročníku!


Komentáře

komentáře Disqus