Školní turnaj se v tomto týdnu odehrál na ZŠ Jana Babáka

Školní turnaj se v tomto týdnu odehrál i na ZŠ Jana Babáka v Brně-Žabovřeskách. Do turnaje se zapojily dva ročníky a k překvapení všech zúčastněných měly oba stejné konečné pořadí - B, C, A.

Nejdříve nastoupili žáci čtvrtých tříd. Zápasy se hrály na 2-krát 10 minut, takže byl dostatečný čas pro velké množství košů. To se však v prvních dvou zápasech nepotvrdilo, i když všichni spolužáci hlasitě povzbuzovali své týmy. Áčko urputně bránilo svůj koš, ale nedařilo se jim ani v útočné části. Nakonec proto prohrálo oba své zápasy. Poslední zápas této kategorie měl tedy rozhodnout o vítězi turnaje. A koše najednou začaly padat jeden za druhým. Konečné skóre 9:2 pro Béčko o tom zcela vypovídá. Nejlepším střelcem byl s 5 koši Vladimír Vrba ze 4.B, který navštěvuje korfbalový kroužek KK Brno.

Výsledky: 4.A – 4.B  1:4, 4.A – 4.C  1:2, 4.B – 4.C  9:2

Pořadí: 1.místo 4.B, 2.místo 4.C, 3.místo 4.A

 

Druhou kategorií byli žáci pátého ročníku. Hned první poločas prvního zápasu ukázal, že páťáci korfbal hrají v hodinách tělocviku pravidelně. Za 10 minut padlo hned 10 košů, výborný zápas. Ve druhém poločase tempo trochu opadlo a Áčko už dál nebylo schopné vzdorovat silnému Béčku. Ve druhém utkání jednoznačně dominovalo Céčko, které již unavenému Áčku nedalo žádnou šanci a dovolilo mu za celý zápas jenom jediný koš. Poslední zápas byl tedy skutečným finále. V prvním poločase si Béčko vybudovalo náskok 2 košů. Ve druhém už si ho jen ubránilo, protože žádný z týmu již nebyl schopný ve vyrovnaném zápase přidat další koš. Nejlepším střelcem se stal Tomáš Jůza z 5.B, který měl 8 úspěšných zásahů.

Výsledky: 5.A – 5.B  3:10, 5.A – 5.C  1:7, 5.B – 5.C  4:2

Pořadí: 1.místo 5.B, 2.místo 5.C, 3.místo 5.A

Na ZŠ Jana Babáka se odehraje také obvodní kolo školního poháru. 16.února sem přijedou 3 školy z okolí a budou bojovat o 2 postupová místa do finálového turnaje.


Komentáře

komentáře Disqus