Korfbalová ukázka na dalším brněnském gymnáziu

Školní korfbal se v letošním školním roce v Brně prezentuje také na středních školách. Druhou takovou školou je Klasické a španělské gymnázium Brno – Bystrc na Vejrostové ulici.

O ukázku na tomto gymnáziu se zasloužil místní student 3. ročníku a hráč KK Brno Filip Kovář, který je také členem české reprezentace do 19 let. Filip domluvil první ukázkové hodiny na pátek 25. listopadu, kdy se korfbal předvedl v sedmi vyučovacích hodinách. Místní tělocvikáři byli korfbalem nadšeni, protože většina tříd má smíšené hodiny tělocviku, tak se korfbal ukázal jako vhodný doplněk výuky. Druhý ukázkový den se uskutečnil v úterý 6. prosince v osmi hodinách tělocviku a poslední ukázkový den bude v pondělí 12. prosince, kde si korfbal vyzkoušejí zbylé třídy, které se ke korfbalu zatím nedostaly. V průběhu všech korfbalových dní na „GyBy“ pomáhali s ukázkami korfbalu místní studenti a hráči KK Brno Filip Kovář a Štěpán Kohl.

Protože korfbal zaujal všechny profesory, tak vedoucí sekce tělesné výchovy pan Pauler požádal o zapůjčení korfbalového vybavení pro svou školu. Tuto žádost podpořilo také vedení školy v čele s paní ředitelkou, která sama na škole vyučuje pár hodin tělocviku. Gymnázium Bystrc by se tak mohlo letos zapojit i do turnaje pro brněnská gymnázia.


Komentáře

komentáře Disqus