Repre u17: Holandsko 2016 – páteční hraní

Po studené noci ve stanech a spacácích se nejmladší reprezentanti rozehřáli na dopoledním tréninku. Jedna část trénovala hru v písku a druhá část zlepšovala pohyb kolem koše a nahrávky na umělé trávě.

S obědem na nás čekali starší kolegové v Bennekomu. Po krátké pauze na úklid jsme se všichni vydali do centra místního městečka nakoupit zásoby a dary pro rodinu a ostatní přátele.

Jakmile byli všichni zase zpátky, obě reprezentace se účastnily společného tréninku. Ten měl, spíše než unavit, zaktivovat hráčskou mysl a připravit svaly na budoucí utkání. Reprezentace do 17 let byla rozdělena na dvě části – u15 a u17. Od 18:00 a 19:00 bojovala proti dvěma mladým celkům z DVO. U23 pak večer nastoupila proti seniorské části KV De Meeuwen.

 

Do prvního utkání nastoupili čeští korfbalisté v této sestavě:

Útok: Pavlína Štěpánová, Markéta Cupáková, Marek Štěpánek, Tomáš Buriánek

Obrana: Vendy Jemelíková, Terka Škrobová, Martin Jiřička, Lukáš Macek

V průběhu se do hry dostali také Kristýna Holubčíková, Sára Sahatciu, Adam Leznar a Tomáš Čihák

Oba zápasy se hrály netradičně na čtvrtiny. Hráči měli dostatečně komunikovat, nahrávat si a hrát 2:2 na holky. To se dařilo prvních 10 minut a po druhé čtvrtině byl stav 2:2. V druhé části zápasu byla obrana stále dobrá, ale v útoku lvíčata nebyla schopná změnit svůj styl hry, na který si hráči DVO časem zvykli a lehce naše hráče ubránili.

Zápas nakonec skončil 6:11.

 

Do druhého utkání poslali trenéři tyto dvě čtyřky:

Útok: Klára Nováková, Vendy Vernarská, Adam Lorenz, John Bartoš

Obrana: Anna Literová, Nela Kubů, Marek Dlapa, Michal Hák

Střídající: Jakub Podhorný, Denisa Sedláková, Lucie Šuhajová,

Naši mladší nastoupili do zápasu s cílem uhrát dobrý výsledek. První polovina zápasu vypadala nadějně a stav byl 4:4. Po té hráči ztratili na pár minut koncentraci a rázem byl stav 4:6. Konec zápasu se našim podařil zdramatizovat na 6:6. Tento stav bohužel nedokázali udržet a v poslední minutě dostali nešťastný koš a zápas tak skončil 6:7.

 

Zápas třiadvacítek se, v rámci přípravy na budoucí mistrovství světa v Olomouci, odehrál v hale. Všichni mohli vidět jak mnoho pěkných šancí, tak i nějaké promarněné. Utkání bylo vyrovnané. Bohužel při každém jednobodovém manku Čechů se Holanďané vzepřeli a pod vedením Edwina Boumana zase odskočili o další dva koše. Utkání skončilo s dvoubodovým rozdílem. 

 

Autoři: Zuzka & Pája & Sára & Mačí

 


Komentáře

komentáře Disqus