Mistrem ČR 2016 v kategorii mladších žáků se stal KK Brno Nový Lískovec

Finálový turnaj Ligy mladších žák se konal v Ostravě, což byl historický okamžik, neboť nikdy předtím se tak významný korfbalový turnaj v moravskoslezské metropoli nekonal.

Hned úvodní předkola nabídla velmi zajímavé souboje, kdy domácí hráči ze ZŠ Bohumínská dlouho drželi prostějovské protivníky na dostřel, ale zkušenější hráči z Hané získali rozhodující náskok ještě před poločasovou sirénou. Ve druhém čtvrtfinálovém předkole bylo drama k vidění až do závěrečných vteřin základní hrací doby. V té skončilo utkání nerozhodným výsledkem 5:5 a muselo se prodlužovat a zlatý koš vstřelili náchodští a mohli slavit postup do bojů o medaile.

Semifinálové duely přinesly vítězství favorizovaných celků z Brna a Kutné Hory, i když brněnský Nový Lískovec se dlouho trápil se srdnatě bojujícím náchodským družstvem a utkání rozhodl až v době, kdy náchodští dohrávali, po zranění jedné z hráček, pouze se sedmi hráči v poli.

V zápase o 5.místo domácí ostravští hráči nedokázali v prvním poločase zastavit raketový nástup brněnského týmu s extraligovým mistrovským trenérem Jakubem Mášou na lavičce, když v poločase svítilo na tabuli hrozivé skóre 0:4. Domácí se však nevzdali a dokázali se ve druhé půli rozehrát ke zlepšenému výkonu a ve druhé půli již byli více než vyrovnaným soupeřem. V boji o bronz se dokázali prostějovští dobře připravit na zápas proti oslabenému náchodskému týmu a zvítězili nakonec výrazným rozdílem, když čtyřmi koši se blýskl nejlepší střelec finálového turnaje František Valenta.

Ve finálovém zápase pak dominovalo družstvo KK Brno Nový Lískovec, které se mohlo pyšnit i nejvytrvalejšími fanoušky. Brněnští od začátku udávali tempo utkání a neustále navyšovali svůj náskok a nakonec zvítězili výrazným rozdílem a po zásluze získali mistrovský titul.

Na závěr turnaje byly vyhlášeni nejlepší střelci finálového turnaje, kterými se stali František Valenta (SK RG Prostějov) a Nela Kubů (KK Brno Nový Lískovec) a nejlepší hráči turnaje, kterými byli vyhlášeni Jakub Šťastný (SK AFK Respo Kutná Hora) a Klára Nováková (PKC Náchod).

 

Čtvrtfinálová předkola:

ZŠ Ostrava Bohumínská - SK RG Prostějov 2:7

PKC Náchod - KK Brno 6:5  GG

 

Semifinále:

SK RG Prostějov - SK AFK Respo KH 4:9

PKC Náchod - KK Brno NL 2:4

 

O 5.místo: ZŠ Ostrava Bohumínská – KK Brno 4:8

O 3.místo: PKC Náchod – SK RG Prostějov 3:11

Finále: KK Brno NL – SK AFK Respo Kutná Hora 4:13


Komentáře

komentáře Disqus